Selskapet Enterprise Seafoods AS I Bekkjarvik, nyetablert i januar, har kjøpt den skotsk registrerte tråleren Enterprise. Tråleren er 44.99 meter lang og 9,41 meter bred. Den er bygget i 1995 ved Shipyard Haak BV i Zaandam i Nederland.

Selger av båten er det nederlandske fiskebåtrederiet Ekofish Group som holder til i Urk. Rederiet, som nylig ble kjøpt opp av den pelagiske giganten W. van der Zwan, hadde inntil Enterprise ble solgt, sju fiskefartøy. Enterprise har vært registrert i den skotske havnen Peterhead, selv om eierne er nederlandske.

En svært avansert tråler skulle vært levert til Ekofish Group fra verft i vår. Men Kystmagasinet kan ikke finne noe som tyder på at så har skjedd. Det er uansett grunn til å tro at det er denne som skiftes ut når Enterprise nå er solgt til Norge.

Når dette skrives ligger Enterprise ved Hirtshals Yard hvor den oppgraderes og rigges for det fiske de nye eierne skal bruke den til. Enterprise har til nå i hovedsak fisket etter hvitfisk, rødspette og annen flatfisk med dobbeltrål.