Sigurd og Sigve Larsen fra Kvaløysletta i Troms, som eier sjarkrederiet Kystdrift AS, har bestilt ny sjark. Nybygget får en lengde på 10,95 meter og bredde på 5,50 meter. Det skal bygges ved verftet Akdeniz i Adana ved Middelhavskysten i Sørøst-Tyrkia, ikke langt fra grensen til Syria. Prisen for nybygget er 6,5 millioner kroner.

Sjarken som utstyres med en 400 hk Scania, bygges i stål. De to fiskerne solgte i 2018 sjarken Solrand med lengde 10,30 meter. De kjøpte da sjarken Vestvågen med lengde på 10.01 meter. Denne er så solgt i fjor.

Sjarken som er bestilt fra Tyrkia skal brukes til et variert fiske, som blant annet omfatter tråling etter reker for levering til Lyngen Reker, fiske med teiner etter kongekrabbe i desimeringsfiske, fiske etter torsk i åpen gruppe med juksa og garn, samt garnfiske etter kveite og breiflabb.

Sjarken er tegnet av tyrkiske Vol Marine Ship Technologies i Istanbul. Etter designselskapets hjemmeside å dømme, blir dette en av de mest avanserte fiskefartøyene selskapet har designet. De fleste andre fiskefartøyer er mer «gammelmodige» i design, og ikke designet for samme redskapsfleksibilitet som nybygget til Kystdrift AS.