Atlantic Dawn Group i Killybegs har fått levert den pelagiske tråleren Ella fra det verftet Mooney Boats i Killybegs i Irland.

Ella er 24,47 meter lang og har bredde på 8,1 meter. I tillegg til pelagisk fisk blir fartøyet rigget for å kunne fiske etter hvitfisk. Ella er tegnet av Vestværftet i Hvide Sande. Skroget ble bygget for Vestværftet i Latvia og så slept til Donegal for å bli utstyrt ved Mooney Boats.

Nybygget er det første av fire skip som skal fornye flåten til Atlantic Dawn Group. De neste båtene er tre 64 meter lange pelagiske fartøyer, Veronica, Lauren og Leila, som er under bygging ved verftet Cemre i Tyrkia. Disse er alle designet av Salt Ship. Ella er utstyrt med en hydraulisk vinsjpakke levert av SeaQuest, som inkluderer trålvinsjer med trekkraft på 20 tonn og to nettromler med trekkraft på 20 tonn. Nothaleren er en Triplex 380/225. Hovedmotor består av en Mitsubishi S12R. Propellen har en diameter på 2780 millimeter og er koblet til motoren via et HG510 gir. Både gir og propell er levert av Nogva Heimdal.