På Aqua Nors første dag, tirsdag 18. august, deler Stiftelsen Nor-Fishing ut Innovasjonsprisen 2015.


( 21.01.2015 )

Det blir 13. gang Stiftelsen Nor-Fishing deler ut innovasjonspris. Det betyr at Stiftelsens styre siden 2003 har bidratt med 1,3 millioner NOK til forskning og utvikling av utstyr og tjenester til havbruk og fiskerinæringen, både nasjonalt og internasjonalt.

 

Det har vært bred internasjonal deltagelse i konkurranse om prisene. Norske leverandører har hatt en sterk posisjon i innovasjon og utvikling havbruk og fiskeri, og har mottatt flere av prisene. I 2008 og 2014 gikk prisen til islandske selskaper for utvikling av fiskefartøy og fiskebearbeiding. Stiftelsen Nor-Fishing ser gjerne at flere utenlandske selskaper deltar for å vinne innovasjonsprisen.

 

Stiftelsen oppfordrer alle til å sende inn sin søknad, som må skje innen 1. juni for å være med i konkurransen om NOK 100.000 samt diplom og et bilde. Det har vært mange tilbakemeldinger fra tidligere vinnere om at prisen har vært sterk motivasjon for videre forskning og utvikling og at prisen har gitt oppmerksomhet i markedsføring av nyheten nasjonalt og internasjonalt. Effekten av prisen har også gitt et positivt bidrag til selskapets inntjening. Sist, men ikke minst, har innovasjon hatt stor betydning for havbruks- og fiskerinæringen teknologisk og økonomisk.

 

Send inn din søknad, gjerne så snart som mulig, så er du sikker på at du er med i konkurransen. Vi minner igjen om at 1. juni er siste frist for søknader.