DEL

Årets andre utgave av Kystmagasinet er ute hos abonnentene i begynnelsen av neste uke og i salg i Narvesen fra 20. mars. Dette er en innholdsrik utgave, med reportasjer fra flere nybygg, tema på foredling og mye annet godt lesestoff. Under gir vi de litt flere smakebiter på innholdet.


( 12.03.2014 )

Satser på kombinasjonsfiske med ny praktbåt

Den lille øykommunen, Solund i Ytre Sogn, har vist at de er å regne med i fiskerisammenheng i Norge. En ny bekreftelse på det fikk vi nylig da Lending Rederi AS fra Ytrøy i Solund fikk overlevert sitt nyeste fiskefartøy, ”Sulebas”, utrustet og ferdigstilt ved Solund Verft AS. Den 38,55 meter lange kombibåten, til mellom 90 og 100 millioner kroner, har rettigheter både på pelagisk fisk og hvitfisk, og den er spekket med avansert utstyr. Les mer om båt og verft på sidene 14-19.

 

Selger hermetikk ved å villede kundene

En rekke hermetikkprodukter som selges i norske supermarkeder er merket slik at forbrukerne villedes til å tro at det de spiser er norskprodusert. Andre produkter inneholder ikke hva forbrukerne forventer å finne i boksene. Villedende merking er konkurransevridende og favoriserende overfor utenlandske produsenter. Det skriver Terje Engø i en lengre artikkel i denne utgaven, fra side 49 og utover.

 

Norsk laks stadig mer populær i Marokko

 

Det unge marokkanske selskapet Scandimar har spesialisert seg på røyking av norsk laks, som blir stadig mer populær i det nordafrikanske kongedømmet. Selskapet holder til i moderne lokaler i byen Mohammedia som ligger like nord for den økonomiske metropolen Casablanca. De lovpriser den norske laksen. Les mer i Ola Slettens flotte reportasje om foredling av norsk laks i Marokko fra side 57-61.

 

Innhold uten bilder:

Leder – Smånytt – Satser på kombinasjonsfiske med ny praktbåt – Smart logistikkløsning hentet inn forsinkelser – Nye Fiskebas overlevert fra Vaagland – Nytt flott danskbygget fartøy til Herøy – Flott kystfiskefartøy levert fra Hvide Sande – 12. nybygg til Bømlo Brønnbåtservice – Baader med på spennende forskningsprosjekt – Fiskeforedlere jukser minst – Selger hermetikk ved å villede kundene – Satser på fiskehoteller – Norsk laks stadig mer populær i Marokko – 30 år med vekst uten røde tall – Fiskeri, forskning og byråkrati – Verden rundt – Glefs: Lurendreieri og lettlurte forbrukere – Produktnytt: Smarte hansker – Tampong løser problem med vann i drivstoff.

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.