[raw]Den russiske veterinærtjenesten innfører ingen ytterligere restriksjoner på fisk fra Norge eller restriksjoner overfor de fem virksomhetene de har mottatt informasjon fra. Mattilsynet og veterinærtjenesten er enige om et snarlig møte i Moskva for å diskutere import av norsk fisk og sjømat til Russland.Det melder Mattilsynet  etter et møte mellom den russiske veterinærtjenesten og den [...]

( 03.05.2013 )


[raw]

Den russiske veterinærtjenesten innfører ingen ytterligere restriksjoner på fisk fra Norge eller restriksjoner overfor de fem virksomhetene de har mottatt informasjon fra. Mattilsynet og veterinærtjenesten er enige om et snarlig møte i Moskva for å diskutere import av norsk fisk og sjømat til Russland.

Det melder Mattilsynet  etter et møte mellom den russiske veterinærtjenesten og den norske ambassadøren i Moskva tidligere denne uken.

Den russiske veterinærtjenesten ga i møte med ambassadøren uttrykk for at de ser alvorlig på situasjonen, og har bedt om innspill, plan og dokumentasjon fra Mattilsynet og sjømatnæringen på hva som kan gjøres for å sikre trygg mat og redelig handel mellom de to land.

– Mattilsynet har også et ønske om å få ryddet opp i situasjonen, og vi ser fram til å møte våre russiske kolleger i Moskva i midten av mai, sier Bjørn Røthe Knudtsen, forhandlingsleder i Mattilsynet til enge nettsider.

[/raw]