– Myklebust Verft har tildelt Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers en kontrakt for å levere et skrogintegrert sjøvannskjølingssystem til en brønnbåt som skipsverftet bygger for brønnbåtrederiet Sølvtrans.

Hydroniq Coolers skal levere selskapets Rack sjøvannskjølingssystem til brønnbåten. Rack sjøvannskjøler skiller seg fra andre kjølesystemer ettersom den er integrert i skroget under hovedmaskinrommet til skipet, noe som frigjør verdifull plass i maskinrommet.

 – Løsningen med et skrogintegrert system er spesielt gunstig der det er stor last og liten fremdrift, typisk for en brønnbåt. Der gir Hydroniq Coolers’ Rack sjøvannskjøler bedre kjøling enn hva en typisk bokskjøler gjør, sier Tor Inge Nordmo, prosjektleder hos Myklebust Verft AS.

 Sjøvannskjølesystemer benyttes for å redusere temperaturene i skipets motorer og andre hjelpesystemer ved å bruke sjøvann for å unngå overoppheting av motoren og andre kritiske systemer.

 Hydroniq Coolers har tidligere levert tilsvarende system til de to Sølvtrans brønnbåtene «Ronja Ocean» og «Ronia Diamond», som begge ble bygd ved Myklebust Verft.

 – At verdens største brønnbåtrederi og et av deres foretrukne verft kommer tilbake til oss med nye bestillinger er den beste markedsføringen systemene våre få, sier Håvard S. Tveitane, salgssjef i Hydroniq Coolers.

 Den nye brønnbåten er nybygg nummer 75 ved Myklebust Verft og skal leverast i mars 2021. Båten er av designet NVC 389 fra Kongsberg Maritime CM. Sammenliknet med «Ronja Ocean» og «Ronia Diamond», som begge hadde lastekapasitet på 3 200 kubikkmeter, vil den nye brønnbåten ha lastekapasitet på 4 000 kubikkmeter på grunn av 7,2 meters større skroglengde.

 Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved hovedkvarteret i Ålesund og levere det til Myklebus Verft på Gursken i Møre og Romsdal.

 Hydroniq Coolers har ikke oppgitt verdien på kontrakten, men understreker at den er strategisk viktig for selskapet.

 – Sølvtrans har hatt en imponerende vekst og et offensivt nybyggprogram. De stiller svært høye krav til kvalitet, driftssikkerhet og energieffektivitet. Det gjør oss febrilsk opptatt av å levere enda bedre enn forventningene til både rederi og verft, for å kunne stå først i køen når nye kontrakter skal deles ut i fremtiden, sier Inge Bøen, administrerende direktør i Hydroniq Coolers.

 Hydroniq Coolers leverer marine kjøleløsninger til fartøy som opererer innen offshore, shipping, cruise, passasjertransport, fiskeri og oppdrett. Blant selskapets kunder og samarbeidspartnere finner man redere, verft og skipsdesignere. Selskapet er eid er eid av investeringsselskapet SMV Invest AS (tidligere Sperre Mek. Verksted AS).

Hydroniq Coolers AS er leverandør av kjølevannsløsninger og varmevekslere til skipsbyggingsmarkedet og utvalgte landbaserte anlegg. Selskapets hovedprodukter er Hydroniq Rack og Hydroniq Pleat som begge tilbyr svært konkurransedyktige driftog vedlikeholdsvennlige løsninger for sjøvannskjøling. Navnet «Hydroniq» henspiller på temperaturregulering ved bruk av væske. For mer informasjon, se www.hydroniq.no