DEL

Den canadiske anti-oppdrettlaks aktivisten Don Staniford møter denne uka i retten, stevnet av Cermaqselskapene Mainstream Canada og Ewos Canda.  Nå er det satt i gang en voldsom kampanje mot norsk laks og Cermaq på Internett. En nettside stoppet av canadisk rett er relansert på nytt domene.


( 24.01.2012 )

[raw]

Don Staniford, som opererer som en slags talsmann for The Global Alliance Against Industrial Aquaculture GAAIA), kreves for 125.000 canadiske dollar (cirka 750.000 kroner) i erstatning for skader som følge av uriktig informasjon lagt ut på nett eller publisert andre steder. Det gjelder ikke minst publisering av konfidensielle dokumenter på en måte som har skadet Mainstream og Ewos.

 

Internasjonale nettsteder oversvømmes nå av pressemeldinger og henvendelser fra Staniford sine sympatisører. En nettside som ble lukket etter pålegg fra canadisk rett, har plutselig åpnet på nytt domene. GAAIA, som for øvrig har nære kontakter med Norges Miljøforbund og Kurt Oddekalv, er et løselig samarbeid kontrollert av Staniford.

 

I en epost sent til internasjonale media av Don Staniford for tre dager siden, skriver han:

 

 
”The Global Alliance Against Industrial Aquaculture (GAAIA) slår tilbake mot den norskeeide lakseoppdrettsindustrien og deres “heawy.handed” advokater, som fikk lukket nettisiden til Gaaia i mars 2011.

 

GAAIA har nå relansert nettsiden med det nye domenenavnet ”Salmon Farming Kills”. Det nye nettstedet har et innhold som er likt nettstedet som canadisk rett beordret stengt. Det nye nettstedet er registrert i Staniford og GAAIA sitt navn med adresse i Canada.”

 

I eposten skriver Staniford videre: ”Stapp dette i pipen din og røyk det” (Don Staniford  er forfatter av den kommende rapporten Smoke on the Water, Cancer on the Coast’). Videre står det at ”Norskeid lakseoppdrett blåser røyk utover hele kloden. Denne industriens PR-kampanjer er ikke annet en røyk og speil som må avsløres. For villaksen, fiskerne, First Nations (ref. til den candiske urbefolkning. Red.anm.), bjørnen, ørnen, spekkhoggerne, fremtidige generasjoner og verdenshavene, må vi fjerne lakseoppdrett fra overflaten til vår blå planet.

 

Advarselen til de norske multinasjonale sselskapene om sprer sykdomsbefengte lakseanlegg rundt på planeten som ondartet kreft er enkel, sier Staniford og fortsetter; ”Slutt med lakseoppdrett og slutt med å spre løgner og desinformasjon. For konsumentene er valget enkelt. – Slutt med å spise oppdrettslaks eller fortsett å sette helsen til villaks og våre verdenshav i fare. Vi må snakke for laksen og stå opp mot norskeide selskaper som dreper vår villfisk, sprer smittsomme sykdommer og desinformasjon om helsen til oppdrettslaks. Skriften står å lese på veggen for den norske oppdrettsindustrien.”

 

Samtidig med at pressemeldinger, noen mer med form og innhold som ”hatmeldinger”, strømmer ut fra Staniford, som ofte omtaler seg selv i tredje person, drives det kamapanjer for ham. I epostene fremstilles rettsaken som en Davids kamp mot Goliath, hvor Cermaq misbruker sin styrke mot en liten svak aktivist. Nå ser det ikke ut til at Staniford ser ut til å frykte verken rettens avgjørelse eller Cermaq, i og med at han velger å relansere GAAIA sin nettside på nytt domene.

 

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.