Ny hendig kystsjark fra Proas er levert til Herøy-fisker.

I april overleverte Gursken-verftet Proas AS en ProWorker 1065 kystsjark til Herøy-fiskeren Terje Pedersen. Dette er den første kystsjarken fra Proas som leveres med to separate lugarer.


Et moderne rorhus godt utstyrt og med moderne interiør.

MESSE i moderne interiør og plass for ei besetning på to-tre personer.

Båten, som har fått navnet Øytind,  har en total lengde på 10,65 meter og en bredde på 4,05. Dekksmålet er på 4,85 x 3,89 meter, og med et lasterom på 12,5 m³ gir det god kapasitet i denne type sjarker. Skroget, dekk, bakk og overbygg er bygget i GRP (fiberglass), mens mesanhuset og lasteromsluken er i aluminium.

ARBEIDSDEKK med god plass til drift med juksa, line eller garn.

Under dekk står en Cummins 8,3 l moter med ytelse på 500 hk, som gir en fart på 22 knop, montert til sluregear og to hydrauliske thrustere. På dekk og i rorhus er det elektroniske kontrollhendler med sluring, og det er montert elektrisk pumpe i maskinrom, innredning, lugar og lasterom, samt 1,5 tommers spylepumpe i mesanhuset. Det er også montert 230 V inverter, landkabel og en dobbel stikkontakt, som gir mulighet til tilkobling til landstrøm.

Komforten om bord i Øytind står ikke tilbake til lignende fiskebåter av samme størrelse. To separate lugarer og rorhus, som er trekt med polstret grå skai, benkeog sofasidene er i grå plast, dørken er belagt med vinylbelegg og skapdører og fronter i eik laminat. Baderom med elektrisk pumpetoalett og vask, og tørkerom med tilkomst fra dekk gjør veien kort fra arbeidsdekk til omkledning og toalett. Varme fra dieselvarmer og motorens kjølvann er med på å varme opp rorhus og lugarer.

KYSTSJARK modell ProWorker 1065 fra Proas.

Leverandørliste:

Motor… Cummins 8,3 l
El-installasjon…Tussa Installasjon AS
Vindu… Ertec AS
Rorhusdør… Libra AS
Dører, benker… Rovde Møbel og Design AS
Puter, madrasser, sofa… Måløy Industrisøm AS og Vad AS