DEL

Det var som alltid fullt trøkk fra start da dørene til verdens største shippingmesse, SMM, åpnet dørene i det enorme messesenteret i Hamburg tirsdag. Arrangementet har i år over 2.000 utstillere fra rundt 60 land, og det er ventet mer enn 50.000 besøkende fra hele verden i løpet av de fire dagene messen varer.


( 05.09.2012 )

[raw]

Arrangøren Hamburg Messe har jubileumsår i år. I 1963 ble første SMM avviklet, og med messe hvert annet år er årets arrangement nummer 25 i rekken. Dagens happening er absolutt en nødvendighet for alle som har med shippingbransjen å gjøre. Her finnes utstyr fra alt som har med større og mindre skip å gjøre, fra store motorer på mange tusen hester til pumper, ventiler, kompressorer, fremdriftsutstyr, dekksutstyr og elektronikk til ingeniørtjenester, designere, representanter fra store skipsverft og mye annet.

Bilde fra hovedinngangen. Dette enorme messeområdet består av 12 haller med tilsammen 90.000 kvadratmeter gulvareal.

 

Dette er en meget hektisk messe for utstillerne, i alle fall de som har beste plassering. Midt på dagen er det så mange besøkende at du har du problemer med å komme deg frem mellom utstillingene.

Mye trafikk i en av de mange store hallene.

 

Norge er godt representert på årets SMM (Shipbuilding, Mashinery & Marine technology). På en respektabel del av det i alt 90.000 kvadratmeter store gulvarealet fant vi den norske paviljongen, som faktisk er en av de store nasjonale utstillingene på messen. Om vi tar med de norske selskapene som ligger spredt rundt i andre 11 hallene som følge av bransjetilhørighet, er det i alt 110 norske utstillere på messen. De aller fleste er imidlertid å finne på den nasjonale paviljongen.

Den norske paviljongen var godt synlig i hall B7.

 

Her var det stor aktivitet og ulike arrangement, som kåringen av ”Ship of the Year 2012”, som Skipsrevyen sto bak på messens andre dag. Denne gangen ble offshore supply skipet ”Far Solitaire” valgt ut som årets fartøy. Den tradisjonsrike prisen ble tildelt av statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, Halvard Ingebrigtsen. Dette er tredje gangen i løpet av de siste fem årene at et Rolls-Royce design ble kåret til årets skip.

TTS hadde sin utstilling utenfor den norske paviljongen, i en helt annen hall.

 

Vi snakket med flere norske utstillere både på den norske paviljongen og med noen av de som lå spredt rundt i andre haller. Allerede på slutten av andre dag kunne vi spore stor tilfredshet med responsen på messen. Flere firma kunne melde om god kvalitet på de besøkende, og noen hadde allerede signert viktige kontrakter. Den norske paviljongen besto stort sett av mange mindre stands, og du måtte ut i andre haller for å finne de virkelig store, dyre og prangende utstillingene.

Slik så det ut i hovedtrafikkårene på messen.

 

Vi kommer tilbake med en fyldigere reportasje frå SMM i neste utgave av Kystmagasinet, da også med artikler og nyheter frå noen av de norske utstillerne.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.