Nå hersker det hestefeber der ute. Det er gode fangster til gode priser. Salgsleder Magne Fagerland blir nesten blank i øynene når han forteller om hestmakrell priser på 10,37 pr. kg. Det er verdensrekord i pris på hestmakrell, skriver Norges Sildesalgslag på sine nettsider.


( 30.10.2008 )

[raw]

– Dette er sånt som kan skje i disse dager. Med nymåne og gode værforhold akkurat nå, skjedde det som alle håpet på. At prisene er så gode, skyldes at det er stor etterspørsel i markedet etter stor hestmakrell. Dette er et godt betalende marked, sier Fagerland.

Etter en rask gjennomgang slår han fast at 10,37 er verdensrekord i pris på hestmakrell.
– Alle som kan gå, går nå. Dette er en sjanse man må gripe mens man kan. I hele fjor ble det fisket vel 5000 tonn. Nå skjer det som alle håper på, smiler en fornøyd salgsleder, som er spent på hva de neste dagene vil bringe.

Fisket foregår på de tradisjonelle hestmakrell-feltene. Alle indikasjoner tyder på at det er store mengder fisk i disse områdene, opplyser Norges Sildesalgslag.

 

Havdrøn har som meldt på Kystmagasinet.no den største fangsten til nå med 500 tonn innmeldt. I perioden fra 06.00 til 07.00 i dag torsdag morgen er det av elleve fartøyer meldt inn 3110 tonn. Denne hestmakrellen var ikke solgt på Sildelagets auksjon da dette ble skrevet i dag klokken 10.00. Siden de fleste fangstene tatt i morges var stor hestmakrell lå snittprisen over ti kroner per kilo. Det er til nå meldt inn totalt 6747 tonn hestmakrell, hvilket betyr inntekter til fartøyene på nesten 70 millioner kroner så langt.


[/raw]