På Sørlandet ble årets første garnfangster av makrell tatt tredje påskedag. 600 kilo ble levert til Fiskelaget i Mandal tirsdag denne uka. To døgn etter ble årets første notfangst på fem tonn tatt i Gandsfjorden meldt inn av Idse Jr.


( 02.05.2011 )

[raw]

– Makrellen holdt et snitt på 450 gram og ble kjøpt av Sirevåg AS for 33,33 kroner per kilo.  Dette er den høyeste prisen vi noen gang har oppnådd for makrell. Vi har vært over 30 kroner før, men ikke så godt over, opplyser fisker Bernhard Idsø fra Idse i Strand kommune i Rogaland.

 

Det innebærer at årets første kast etter makrell antakelig har gitt rundt 160.000 kroner i inntekt til båten. Med som mannskap var far til Bernhard, Otto Idsø. Den 12,3 meter lange Idse jr. har et par ganger tidligere vært omtalt her på Kystmagasinet.no i forbindelse med det omfattende sildefisket som de siste par årene har foregått i området ved Karmøy og fjordene i Ryfylke.

 

– Vi visste at det var makrell vi kastet på, sier Idsø. Han har ingen formening om det er kommet inn mye makrell i fjordene. Ingen av de andre båtene som har lett etter makrell har meldt inn fangster til nå. Nå må vi bare se og finne mer makrell før prisene synker, sier en ivrig Idsø på telefon.

 

For Idsø var makrellfangsten ikke den eneste gode meldingen det siste døgnet. I tillegg til makrell og brisling, vil han fremover fiske etter nordsjøsild. FHL og Norges Sildesalgslag ble i går enige om å øke minsteprisen på samfengt nordsjøsild med 20 prosent, fra 3,75 til 4,50 kroner per kilo.

 

Noen norske fartøyer tok tidlig på nyåret nesten 900 tonn makrell med pelagisk trål i britisk sone.

[/raw]