DEL

-Da arrangøren la ned sjømatmessen i Barcelona, rettet vi øynene mot Conxemar i Vigo. Spania er et interessant marked for både laks og hvitfisk fra Norge, og det er mye fokus på fisk i Vigo og regionen rundt. Det sier Toril Justad i Innovasjon Norge.


( 08.12.2016 )

Justad forteller videre at deres representant i Madrid, Juan Bergas-Negre, besøkte Conxemar i fjor, og han registrerte da at dette var et godt besøkt arrangement og at det var mange innkjøpere til stede på messen. Innovasjon Norge bestemte seg derfor for å delta med fellesstand i samarbeid med Norges Sjømatråd.

Responsen fra norske selskap som ønsket å delta har vært god, fra sjømateksportører og utstyrsleverandører. På grunn av plassmangel fikk de bare 100 kvadratmeter utstillingsplass til fellesstanden, mens de lett kunne fylt det doble. Likevel ble det plass til 10 norske aktører, inklusive Innovasjon Norge og Norges Sjømatråd. Håpet er å få større areal neste år. Etter det Kystmagasinet kjenner til kan det bli på tale å utvide messearealet til neste år. Det er også klart at en norsk fellesstand har vært et sterkt ønske å få inn på messen fra arrangørens side.

Da vi pratet med Justad på messens andre dag, var hun godt fornøyd både med messen som helhet og besøket på den norske fellesstanden. Hun har vært i dette gamet så lenge at hun kan høre på lydnivået i hallene om det er en god messe eller ikke, og denne er god, slo Toril Justad fast.

-Dette er et perfekt sted for en fiskeri- og sjømatmesse. Galicia er den største sjømatregionen i Spania. Her har vi alt, både en stor fiskeflåte, fiskeindustri, oppdrettsvirksomheter og eksportører, sier Juan Bergas-Negre i Innovasjon Norge til slutt.

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.