Glamox AS har inngått avtalte om kjøp av 100% av aksjene i det norske selskapet Luminell Group AS. Luminell ble etablert i 2010 og har oppnådd en sterk posisjon som høykvalitets utvikler og leverandør av flomlys og søkelys i markedet for marin og offshore belysning. Luminell er kjent for å være brukerfokusert, og utvikle gode lysløsninger til krevende applikasjoner.

«Sammen vil Luminell og Glamox ha et ledende produkttilbud i det globale marinog offshore-markedet for alle fartøystørrelser», sier konsernsjef Rune Marthinussen i Glamox. «Sammenslåingen av Luminells og Glamox’ produktutviklingsfunksjoner vil forsterke vår teknologiske kapasitet, og komme kundene våre til gode.»

«Vi er to selskap med engasjerte ansatte som begge har oppnådd en markant posisjon i det globale markedet for maritim og offshore belysning», sier konsernsjef Bente Storhaug Dahl i Luminell. «Sammen vil Glamox og Luminell tilby mer komplette løsninger til alle våre kunder og ikke minst stå sterkere sammen i utviklingen av fremtidens løsninger.»

«Vårt mål er at våre kunder skal velge Luminell og Glamox fordi vi har de beste lysløsningene som lar våre brukere utføre sine oppdrag smidigere og mer effektivt, om det er en kritisk redningsaksjon eller en risikabel kranoperasjon. Sammen vil vi kunne utvikle dette til nye høyder», sier hovedgründer og teknologisjef i Luminell, David Fink.

Det globale lysmarkedet for marine og offshore miljøer forventes å begynne å vokse igjen. Det gir spennende muligheter for å skape lysløsninger for et bedre arbeidsmiljø for brukerne, drevet av teknologi og bærekraft. Luminell vil være en del av Glamox Global Marine og Offshore divisjon, ledet av Frode Scott Nilsen.

Om Glamox AS

Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysningsløsninger for det globale markedet. Glamox-konsernet er en ledende leverandør til verdens marine og offshore-markeder, og en betydelig leverandør til det profesjonelle byggmarkedet i Europa.

Glamox-konsernet er en global organisasjon, med 2400 ansatte og salg og produksjon i mange europeiske land, samt i Asia og Nordog Sør-Amerika. Den årlige omsetningen er på NOK 3 490 millioner (2020). Konsernet eier en rekke varemerker innen kvalitetsbelysning, inkludert Glamox, Aqua Signal, Luxo, Norselight, LNKSrechts, Küttel, Luxonic, ES-System og LiteIP. Glamox møter kundenes behov og forventninger ved å levere kvalitetsprodukter og -løsninger, service og support. www.glamox.com

 Om Luminell Group AS

Luminell er et norsk teknologiselskap som utvikler, produserer og distribuerer robuste og verdsatte lysløsninger for bruk i krevende områder. Siden starten i 2010 har selskapet utviklet seg til å bli en anerkjent og differensiert leverandør i det globale markedet for lysløsninger til fartøy og offshore installasjoner.

Luminell Group har 39 ansatte ved hovedkontor i Ålesund og avdelinger i Halmstad (Sverige) og Connecticut (USA). I 2020 endte omsetningen på 108 mill NOK, som tilsvarer en vekst på 23 % i forhold til året før. Luminell er kjent for å være tett på kundene, for å forstå utfordringene, og nyttiggjøre teknologi kombinert med robust og smart design, til å løse problemer og skape nye muligheter. www.luminell.com