Kystmagasinet 5.14: Flere av fiskerne har den siste tiden fattet interesse for turmatproduktene. En av dem er Jan Olav Mortensen (31) fra Myre. Sammen med sin far, Alf Vidar Mortensen, drifter han den 43 fot store fiskebåten «Hella», og like over nyttår startet de opp med linefisket utenfor Vesterålen.


( 15.09.2014 )

Jan Olav har rodd fisket sammen med sin far i en årrekke, og forteller at det stort sett går i tørrmat og brød om bord når de er ute på fisket. Han er likevel ikke helt ukjent med turmatproduktene til Drytech.

 

-Jeg har sett posene i TV-serien 71 grader nord og i sportsbutikker, men har ikke tenkt muligheten for å bruke de om bord når vi er på havet, sier han. Han ser bruksområder for produktene og er veldig positiv til å kunne teste ut noen av produktene om bord.

 

-Vi har jo ikke så stor messe om bord, men vi har vannkoker, så dette er vi positive til, sier han.

 

Glad for at fiskerne ser mulighetene

Magnus Melkeraaen er selger hos Tromsø-bedriften Drytech, som produserer Real Turmat. Han er selv fra Myre i Vesterålen, og er for tiden på hjemtraktene for å følge opp kundene i området.

 

Melkeraaen forteller at de har flere fiskebåter på kundelisten, og har fått stadig flere forespørsler fra fiskere de siste årene. Spesielt under vinterfisket har ryktet om produktene spredt seg fort.

 

– Vi er glade for at flere fiskere har fått opp øynene for produktene våre, sier han og synes samtidig det er positivt at de kan bidra til et bedre kosthold blant fiskerne.

 

– Det er gledelig at fiskerne ser bruksmulighetene, og ikke minst at de er fornøyd med produktene våre, forteller han.

 

– Vi bruker tid på å tilvirke produktene, og det skal smake som hjemmelaget mat. Derfor har vi fokus på store biter av kjøtt og grønnsaker i rettene våre.

 

Den økende etterspørselen innen fiskeribransjen gjør at Melkeraaen og Drytech må være mer synlig for sin økende kundegruppe og ha et større fokus på service mot fiskeriene. Derfor reiser han gjerne fra Tromsø til Lofoten og Vesterålen for å følge opp leveransene til båtene.

 

– Vi sender som oftest produktene direkte til båtene, men det er ekstra morsomt å kunne levere produktene personlig og samtidig få respons fra fiskerne, avslutter han.