Furuno har lansert en helt ny og unik lavfrekvenssonar som det er store forventninger til, både fra leverandøren selv og ikke minst fra hele den havgående fiskeflåten. FSV-25 har vært gjennom omfattende testing, og er i dag i bruk på fire norske fartøy.


( 19.11.2015 )


Toskjermsløsning, fantastisk skarphet med rent og klart bilde, enkelt brukergrensesnitt og enestående rekkevidde er noen av fortrinnene med den nye sonaren.

Kystmagasinet tok en prat med salgsleder, Gunnar Grimsson hos Furuno Norge i Ålesund, for å få vite litt mer om nyheten. Han har vært i jevnlig dialog den siste tiden med de fire fartøyene, Talbor, Herøyhav, Kvannøy og Gardar, som er de som foreløpig har tatt FSV-25 i bruk. Det er stor interesse i markedet for den nye sonaren, og alt tyder på at det kommer flere på kundelisten i løpet av kort tid.

Furuno argumenterer for at du da får nærmest to sonarer i en. Skroggjennomføringen (røret) som ble brukt på den foregående modellen kan brukes på den nye, ellers må det meste skriftes ut.

Du kan lese mer om denne nyheten fra Furuno i Kystmagasinet 8, som er i salg i Narvesen i dag. Du kan også abonnere, både på digital- og papirversjonen av bladet ved å følge denne linken: http://digital.findexaforlag.no/t/41239-kystmagasinet