Franske stjernekokker er i Norge denne uka for å lære om Fjordørretens fortreffelighet.


( 26.10.2014 )


Fjordørret skal posisjoneres som et unikt høykvalitetsprodukt for trendy og moderne matlaging, gjerne rå, marinert eller tilberedt med lav varme.

– Derfor sikter vi oss inn mot restauranter i Frankrike som ligger like under stjernesjiktet. Det er her den største kreativiteten og nyskapningen ligger, og kokkene der representerer fremtiden i fransk kokkekunst. For å nå frem til disse trenger vi ambassadører som kan formidle budskapet om Fjordørreten, sier fiskeriutsending til Frankrike, Maria Grimstad de Perlinghi.

 

Fjordørret-safari

Hun er denne uken i Bergensområdet med fire av Frankrikes mest anerkjente kokker, samt to franske kokkemagasiner. Sammen skal de på Fjordørret-safari.
– Målet er å skape overbeviste, entusiastiske og kunnskapsrike Fjordørret-ambassadører som sprer budskapet videre, slår hun fast.

I Bergen skal kokkene få se både hvordan oppdrett og røyking av Fjordørret foregår. I tillegg blir det blir også workshop med mesterkokk og Bocuse d’Or-vinner, Geir Skeie.

– Når vi kommer tilbake til Frankrike, så skal disse stjernekokkene lede hver sin «Secret food-session», en eksklusiv arena der en knippe håndplukkede, fremadstormende franske kokker får sjansen til å tilberede Fjordørret sammen med sine kulinariske idoler.

Kokker fra øverste hylle

I følget er tre særdeles anerkjente franske kokker ledet av Guillaume Gomez. Han er leder av den franske kokkeforeningen «Les Cuisiniers de la République Française», men er også til daglig kokk i det franske presidentpalasset.

– Han er den yngste som har vunnet den prestisjetunge MOF-konkurransen, Meilleur Ouvrier de France, for sine ferdigheter. Det gjorde han allerede i 2004 som 25-åring, forteller Grimstad de Perlinghi.

At Norges sjømatråd satser på å spre kunnskap om Fjordørret blant toppkokker, er ikke tilfeldig.

– Fjordørret er ennå som produkt som folk trenger å lære om. Når vi starter i restaurantverdenen, gir vi produktet legitimitet og en plattform å bygge videre på, avslutter hun.