DEL

Kongekrabben kan spises med skallet på. Dersom krabben tilberedes rett etter skallskifte, når skallet er helt mykt, er den en eksklusiv delikatesse.


( 10.02.2008 )

[raw]

Kongekrabben smyger seg ut av sitt gamle skall. Det nye skallet er silkemykt og elastisk. Til venstre testes krabben på restaurant i Oslo.

 

Skall og krabbe kan spises etter at munn, mage, tarm og gjeller er fjernet. Såkalt soft-shell krabbe er et eksklusivt produkt i asiatiske restauranter. Krabbe med mykt skall kan oppnå fem ganger høyere pris enn krabbe med hardt skall. Soft-shell kongekrabbe er testet ved to japanske restauranter i Oslo. Krabben ble tilberedt i frityr, i ovn og på stekepanne. Den ble prøvd som egen rett og i en rull med ris (maki-sushi).

 

 -Tilbakemeldingene var svært positive med hensyn til smak og utseende, men skallet oppfattes som seigt. Dersom dette bedres har produktet egenskaper som kan gi en svært høy pris, sier seniorforsker Kjell Midling.

 

 Dagen før skallskifte blåser krabben seg opp ved å svelge vann og slutter å bevege seg. De blir dermed lett å sortere ut fra de andre krabbene. All muskel blir flytende slik at krabben kan komme ut av skallet. Etter skallskifte og før skallet rekker å bli hardt blir krabben avlivet. Resultatene så langt viser at kongekrabbe smaksmessig egner seg til produksjon av soft-shell krabbe. Det arbeides nå med å finne metoder og testing av disse for å unngå det seige skallet.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.