Mosca presenterer verdens første stroppemaskin med sidesveiser, i kombinasjon med den patenterte ultralydteknologien SoniXs, på den store sjømatmessen i Brussel i mai.

Nyheten gir effektiv og energibesparendesveising med ultralydteknologi. Den er også enkel å rengjøre og vedlikeholde, takket være korrosjonsbestandig rustfri stålkonstruksjon. Stroppemaskinen kan utføre variabel stropping av ulike produktstørrelser, og den har meget høy kapasitet, med 33 esker pr. minutt.

 

Under årets Seafood Processing i Brussel (stand P – 4728) vil Mosca GmbH presentere den første stroppemaskinen med sidesveiser som er korrosjonsbestandige, og som arbeider med Mosca sin egne ultralyd teknologi SoniXs. De nye rustfrie stroppemaskinene, Mosca SoniXS MS -VA og SoniXs TRS -VA, er videre utstyrt med siste generasjon stroppehodet; Standard – 6, som også laget av korrosjonsbestandig materiale. Maskinene er egnet for bruk under ekstreme forhold som fuktighet, saltvann eller for stropping av forurensede produkter. Siden stroppehodet er plassert på siden av føringsrammen i stedet for under den, vil saltvann, is, prosessvæsker eller andre fremmede partikler renne bort uten å påvirke maskinen.

Mosca SoniXs MS- VA og SoniXs TRS -VA er korrosjonsbestandige, har rustfri stålkonstruksjon og solide tetningssystem, og de arbeider på en svært pålitelig måte, selv når de brukes under ekstreme forhold.

Mosca SoniXs MS- VA og SoniXs TRS -VA er korrosjonsbestandige, har rustfri stålkonstruksjon og solide tetningssystem, og de arbeider på en svært pålitelig måte, selv når de brukes under ekstreme forhold.

 

Mosca lanserer nå disse to nye maskinene, hvor den ene er egnet for manuelldrift mens den andre er tilpasset automatiske drift. SoniXs MS – VA er den manuelle versjonen, mens SoniXs TRS – VA er tilpasset de helautomatiske produksjonslinjene hvor fiskekasser og esker blir matet inn automatisk.

 

-Med SoniXs MS – VA og SoniXs TRS – VA oppfyller vi nå alle våre kunders krav. På grunn av sin ekstremt høye driftsfaktor, har sidesveistropperen lenge vært vellykket i flere ulike bransjer, men da med tradisjonell varmesveising. Nå vil våre kunder også kunne nyte godt av vår patenterte ultralyd teknologi SoniXs på samme type maskiner, forklarer Adrian Ritzhaupt, produktansvarlig for maskinutvikling i Mosca.

 

De nye Mosca maskinene, med siste generasjon SoniXs sveiser, er ikke bare veldige raske men også veldig effektive – på alle måter. De krever ingen forvarming, og er øyeblikkelig operative. I tillegg til SoniXs teknologi er maskinene utstyrt med den nye standard – 6 VA stroppen føringen, som er korrosjonsbestandig og laget i høyeste kvalitet av rustfritt stål. Den lett tilgjengelige, åpne konstruksjonen gjør rengjøring og vedlikehold av maskinen enklere. Stroppehodet kan demonteres uten verktøy og er klar til bruk etterpå i løpet av få sekunder.

 

De to nye, rustfrie maskinene som er laget i korrosjonsbestandig rustfritt stål, arbeider pålitelig selv når de brukes i ekstreme forhold. Blant annet som følge av enkel rengjøring er maskinene spesielt egnet til fiske -og kjøttindustrien, som ofte er preget av strenge hygienestandarder og må forholde seg til prosessvæsker slik som saltvann, sterke såper eller produktrester. Maskinene er kompakte i byggemål, har høy kapasitet og gjør rundt 33 esker per minutt, avhengig av produktstørrelser og banehastigheter. Maskinene kan lett betjenes via tastatur og valgbrytere og kan også leveres med integrert produktpresse.

 

Om Mosca GmbH

Mosca GmbH er en Tysk utvikler og produsent av høykvalitets stroppe maskiner og stroppebånd for profesjonelt bruk. Stroppemaskinene kjennetegnes av høy ytelse som enkelt kan integreres inn i automatiske produksjonslinjer. Mosca produserer stroppebånd for både eske og pall i en av de mest moderne produksjonene i Europa. Fordelt på 13 kontorer over hele verden, sysselsetter Mosca rundt 800 ansatte. I Norge representeres Mosca av Pall-Pack AS.