Forskning viser at svært mange hudprodukter som beskytter solstråler har giftstoffer som er ekstremt giftige for koraller, selv i ekstremt små mengder. Det er derfor ventet at mange land etterhvert vil forby slike produkter hos badende. Ødelagte korallrev betyr også mindre fiskeressurser og mindre mat for gjenværende fisk.

Den lille stillehavsnasjonen Palau har som første land varslet at de vil forby en rekke hudprodukter som beskytter mot sol. Palau, som ligger i den vestlige delen av Stillehavet, midtveis mellom Australia og Japan, er av mange sett på som verdens beste destinasjon for sportsdykkere. Men ifølge en talsmann for presidentens kontor, finnes det vitenskapelige bevis på at kjemikalier, som mange brukes i hudprodukter som både sportsdykkere, snorklere og badende har på seg, er ødeleggende for korallrevene.

Den amerikanske staten Hawaii varslet tidligere i år at de innfører et tilsvarende forbud fra 2021. I land som Thailand, Filippinene og Indonesia har strender blitt stengt for badende på grunn av skader på koraller og miljø. Det er derfor grunn til å tro at tilsvarende forbud vil komme i flere land.