– FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) lanserte i går Raymarine Magnum™-åpen radar med høy ytelse. Den har overlegen fuglemodus og teknologi for enda bedre måldeteksjon.

Magnum inneholder mange av de samme radarteknologiene som den amerikanske kystvakten bruker, og tilbyr forbedret målfølging, pålitelig ytelse samt overlegne bildedetaljer i en elegant sokkel med åpen antenne som tåler krevende forhold.

Magnum er tilgjengelig både med utgangseffekt på 4 kW og 12kW og med en antenne på enten fire eller seks fot. Magnum tilbyr en maksimal målidentifiseringsrekkevidde på opptil 96 nautiske mil (nm) for 12 kW-modeller – som er ideell for store fartøy – og opptil 72 nm for 4 kW-modeller. Magnum er den perfekte ledsageren til Raymarines prisbelønte Axiom®og Axiom Pro-multifunksjonsdisplay (MFD) med LightHouse™ 3, og er i tillegg kompatibel med LightHouse 2-baserte MFD-er fra Raymarine.

Magnum har en avansert, automatisk fuglemodus slik at kapteiner kan se fugler med større nøyaktighet på avstander på opptil 10 nm. Dermed er det enklere for sportsfiskere å finne agnstimer raskere – og i tillegg spare drivstoff. Magnum-radaren har også Raymarines teknologi for stråleskjerping, og dermed får du bedre enn 1 grad peilingsoppløsning og mer detaljert målseparasjon, omgivelsesdetaljer som på kart, og overlegen ytelse med lang rekkevidde. I tillegg tilbyr Magnums forbedrede MARPA-funksjon (mini-automatic radar plotting aid) nøyaktig og pålitelig målfølging, slik at kapteiner kan være trygge under navigasjon i sterkt trafikkerte farvann.

«Vi er glade for kunne å gjøre Magnum-radaren vår med åpen antenne tilgjengelig på markedet», sier Gregoire Outters, visepresident og administrerende direktør for FLIR Maritime. «Fiskere kommer til å like Magnum-radarens forbedrede automatiske fuglemodus, mens kapteiner kommer til å sette pris på radarens skarphet, bildedetaljer og forbedrede målseparasjon.»

Magnum-modellene blir tilgjengelige verden over i andre kvartal av 2018 gjennom Raymarines nettverk av autoriserte forhandlere og distributører og får en startpris på €4,699 euros. Du finner mer informasjon på www.raymarine.com/magnum.