– FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) lanserte i går Raymarine Magnum™-åpen radar med høy ytelse. Den har overlegen fuglemodus og teknologi for enda bedre måldeteksjon.


( 23.05.2018 )

Magnum inneholder mange av de samme radarteknologiene som den amerikanske kystvakten bruker, og tilbyr forbedret målfølging, pålitelig ytelse samt overlegne bildedetaljer i en elegant sokkel med åpen antenne som tåler krevende forhold.

Magnum er tilgjengelig både med utgangseffekt på 4 kW og 12kW og med en antenne på enten fire eller seks fot. Magnum tilbyr en maksimal målidentifiseringsrekkevidde på opptil 96 nautiske mil (nm) for 12 kW-modeller – som er ideell for store fartøy – og opptil 72 nm for 4 kW-modeller. Magnum er den perfekte ledsageren til Raymarines prisbelønte Axiom®- og Axiom Pro-multifunksjonsdisplay (MFD) med LightHouse™ 3, og er i tillegg kompatibel med LightHouse 2-baserte MFD-er fra Raymarine.

Magnum har en avansert, automatisk fuglemodus slik at kapteiner kan se fugler med større nøyaktighet på avstander på opptil 10 nm. Dermed er det enklere for sportsfiskere å finne agnstimer raskere – og i tillegg spare drivstoff. Magnum-radaren har også Raymarines teknologi for stråleskjerping, og dermed får du bedre enn 1 grad peilingsoppløsning og mer detaljert målseparasjon, omgivelsesdetaljer som på kart, og overlegen ytelse med lang rekkevidde. I tillegg tilbyr Magnums forbedrede MARPA-funksjon (mini-automatic radar plotting aid) nøyaktig og pålitelig målfølging, slik at kapteiner kan være trygge under navigasjon i sterkt trafikkerte farvann.

«Vi er glade for kunne å gjøre Magnum-radaren vår med åpen antenne tilgjengelig på markedet», sier Gregoire Outters, visepresident og administrerende direktør for FLIR Maritime. «Fiskere kommer til å like Magnum-radarens forbedrede automatiske fuglemodus, mens kapteiner kommer til å sette pris på radarens skarphet, bildedetaljer og forbedrede målseparasjon.»

Magnum-modellene blir tilgjengelige verden over i andre kvartal av 2018 gjennom Raymarines nettverk av autoriserte forhandlere og distributører og får en startpris på €4,699 euros. Du finner mer informasjon på www.raymarine.com/magnum.