Da fristen gikk ut for å søke på sommerjobb og Havyards populære sommerprogram, var hele 317 søknader mottatt. Dette er det høyeste søkertallet noensinne, og svært mange er jenter.

Det har vært stor interesse blant studenter og ungdommer for å jobbe i Havyard. De siste somrene har mange ungdommer vært ansatt som Young Professional Summer Interns, eller deltatt på det to uker lange Havyard Academy Summer Program.

 

I år er interessen rekordhøy. Hele 317 unge studenter ønsker å jobbe i Havyard. – Dette er vi selvsagt veldig fornøyde med, sier HR-konsulent Ingrid Thorseth, som forteller at de nå har en del arbeid foran seg for å plukke ut hvem som skal gå videre til intervjurunden.

 

Jentene i flertall

Av søkerne til sommerprogrammet er over 60% jenter, og 40% av de som ønsker sommerjobb er også jenter. Med tanke på fraflyttingstrenden blant unge kvinner i fylker som Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, er dette et godt tegn. – At nærmere halvparten av søkerne til Havyards sommeropplegg er kvinner, ser jeg på som svært positivt, sier HR-direktør Frank-Levi Kvalsund, og legger til at han også er overrasket, med tanke på at den maritime næringen tradisjonelt sett har vært mannsdominert. – Det er flott at dette muligens kan være på vei til å snu, sier han.

 

Bra for rekruttering

Mange av de som blir introduserte for bransjen som Young Professional Summer Interns eller via Havyard Academy Summer Program, kommer tilbake som jobbsøkere senere, og Havyard har rekruttert flere av dem. – Vi vet at den maritime næringen er en attraktiv arbeidsplass, og det er derfor svært hyggelig at over 300 personer ønsker å jobbe ute i distriktene hos oss, sier Kvalsund.

De som blir tilbudt en jobb som Summer Intern vil få ulike oppgaver i konsernet som ferieavløsere i kontorstillinger eller i produksjonen. Her tilbys ungdommen blant annet jobber innen konstruksjon, økonomi, markedsføring, innkjøp, IT og personal.

 

Introduksjonskurs og sommerjobber

Havyard Academy Summer Program har plass til 18 deltakere, som får en unik sjanse til å bli kjent med den maritime bransjen generelt og Havyard spesielt. – I Leirvik får de omvisning på verftet, mens de på Sunnmøre får møte konsernets ledelse, i tillegg til at både ansatte og trainees presenterer seg og jobben sin, forteller Ingrid Thorseth, og sier at i år kan deltakerne dessuten glede seg til noe litt spesielt. – De får være med på en tur til Polen og Havyards designavdeling der, avslutter hun.

I tillegg til de 18 ungdommene på introduksjonskurset vurderer Havyard å ansette mellom 30 og 40 Young Professional Summer Interns (sommerjobb) i år.