DEL

Tidligere har kystmagasinet.no vist nye snacks-produkter basert på lakseskinn. Det er i første rekke i Asia slike produkter har blitt populære. Nå har en annen thailandsk bedrift satset på fiskesnacks. Piti Sakol Fishery Co. Ltd har introdusert både fiskeskinn-chips og tørkede fiskefilet som snacks.


( 02.05.2012 )

[raw]

Inntil nå har lakseskinn vært det mest populære råstoffet. Ikke minst siden det i mange asiatiske land er økende oppmerksomhet rundt de helsemessige fordelene ved inntak av omega-3.  Sakol Fishery Co. Ltd er en stor foredlingsbedrift som både fileterer og foredler lokal fisk og importert fisk, deriblant laks.

En av artene de fileterer er tilapia. Små tilapiafileter har lav verdi og er vanskelige å selge. En del produsenter bruker små tilapiafileter og fileter som har blitt kuttet feil til produksjon av fiskefarse. Sakol Fishery har valgt å steke små skinnfrie fileter i palmeolje og tilsette ulike krydderblandinger. De blir deretter tørket og pakket i beskyttende atmosfære. En pakke på 60 gram selges for 65 – 85 baht i butikk. Det gir en kilopris på rundt 200 – 240 kroner.

Skinnet fra filetene blir behandlet på samme måte og solgt i 20 grams pakninger med detaljistpris på 17 baht, som tilsvarer cirka tre kroner. Det gir en kilopris på 150 kroner.

Råstoffet til både fiskefiletene og fiskeskinnchipsen har en markedspris på rundt 6 – 10 kroner per kilo. Selve foredlingsprosessen reduserer vekten med rundt 80 prosent. Likevel blir ikke råstoffkostnaden mer enn 30 til 50 kroner per kilo ferdig produkt.

Relaterte artikler:

Fiskeskinn til lørdagskos

Økende forbruk av lakseskinn

 

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.