21.-24. august drar Danish Fish Tech Group, under Eksportforeningen, og mer enn 40 danske virksomheter mot Trondheim i Norge for å presentere innovative løsninger for fiskeriindustrien på Nor-Fishing messen 2018. Minister for fiskeri og likestilling og minister for nordisk samarbeid, Eva Kjer Hansen, bakker opp om den markante danske deltagelse på messen, når hun tirsdag 21. august åpner den danske pavillon og besøker de danske utstillere.

Danish Fish Tech Group har gjennem en årrekke skapt interesse omkring dansk kompetanse til fiskeri på Nor-Fishing, og gjør det igjen i 2018 når et sterkt og representativt utsnitt av danske virksomheter står klar til å presentere innovative løsninger, teknologier og service til fiskeriog foredlingsindustrien.

-Det hersker ingen tvil om at Danmark har en sterk posisjon innenfor fiskeriet internasjonalt. Danske virksomheter er respektert for sitt utstyr, løsninger og service til fiskeriene, og mange av de har bygget opp et sterkt fundament gjennom mange års erfaringer. Ligeledes bidrar de positivt til Danmarks eksport, og mange av virksomheterne verdsetter eksport høyt som grunnlag for sin eksistens og vekst. Jeg ser frem til å ha dialog med flere av de danske utstillere på Nor-Fishing, uttaler Eva Kjer Hansen. Ministeren har en særlig interesse for Nor-Fishing messen i Norge, da hun også er minister for nordisk samarbeid.

Sterk dansk kompetanse

Den danske pavillon ser frem til ministerens besøk, hvor hun skal møte de danske virksomhetene.

-De danske leverandørene er anerkjent internasjonalt for sin sterke kompetanse og viten, samt gjennemtestede, kundetilpassede og langtidsholdbare løsninger, som er med å sikre effektivitet og lavere driftsomkostninger innenfor fiskeriet og den tilknyttede foredlingsssektoren, sier Martin Winkel, Head of Danish Fish Tech Group, som er Danmarks største nettverk av leverandører til fiskeri-, foredlingsog oppdrettsindustrien.

-Vi ser en rekke styrker og muligheder for danske leverandører til fiskeindustrien, fordi de danske virksomhetene gjerne vil ut over rampen til globale eksportmarkeder med sin kompetanse og løsninger. Som naboland er Norge et viktig eksportmarked, som rommer mange muligheter for danske virksomheder, da det for eksempel vil være økt etterspørsel innenfor nybygg av fiskefartøy i Norge fremover, tilføyer han.

Fakta: Danish Fish Tech Group

-Danish Fish Tech Group er et eksportnettverk med nesten 100 danske virksomheter, som leverer utstyr, løsninger, teknologi og rådgivning til fiskeindustrien, foredingsindustrien og oppdrettsindustrien.

-Danish Fish Tech Group er en del av Eksportforeningen, som representerer mer enn 600 danske små, mellemstore og store eksportvirksomheter, som er gruppert i 13 nettverk etter bransje.

-For mere information: www.dk-fishtech.dk

Fakta: Den danske paviljong på Nor-Fishing 2018

Følgende danske virksomheder presenterer foreldlingsutstyr og utstyr til trålere og fartøy på den danske paviljongen, som er plassert i Hall D, Stand 356 og Hall T, Stand 130 på Nor-Fishing 2018:

·          Atlantic Shipping A/S

·          Au2mate A/S

·          Brdr. Markussens Metalvarefabrik/The Blueline

·          Cabinplant A/S

·          Carsoe A/S

·          Cosmos Trawl A/S

·          CT International A/S

·          DanFish International

·          DESMI A/S

·          DK-Transportbaand ApS

·          DSI Freezing & Handling

·          E-l-m Kragelund A/S

·          FF Skagen

·          Fiskeauktion Nord Hirtshals

·          Global Supplier Aps

·          Hirtshals Fiskeriudvikling

·          Hirtshals Havn

·          Hirtshals Service Group

·          Hirtshals Yard A/S

·          Haarslev Industries A/S

·          IRAS A/S

·          IRON STRAND/Frydendahl Fiskenet

·          Jens Berg Shipping ApS

·          Johnson Controls Denmark ApS, Marine

·          JS Proputec A/S

·          K.M. Fish Machinery A/S

·          Karstensens Skibsværft A/S

·          Ocean Marine & Fishing Gear A/S

·          Randers Reb International A/S

·          RG Rom Gummi A/S

·          ScanBelt A/S

·          Scandic Pelagic A/S

·          SCANFI ApS

·          Serviceteam Skagen

·          Skagen Havn

·          SL Power

·          Thyborøn Havn

·          Thyborøn Skibs & Motor A/S

·          Thyborøn Trawldoor A/S

·          TripleNine Danmark

·          Victor-DST A/S

·          VMS Group A/S

·          Østbornholms Kutterservice ApS