DEL

Indiske myndigheter vedgikk i dag tidlig at det såkalte moderskipet for somaliske pirater som ble senket 18 november var en thailandsk tråler som hadde blitt kapret av pirater.


( 26.11.2008 )

[raw]

Ifølge Noel Chhong som er leder for det Internasjonale Maritime Byrå sin avdeling i Kuala Lumpur, Malaysia, er det bekreftet at en thailandsk fisker døde da den indiske fregatten INS Tabar åpnet ild mot tråleren Ekawat Nava 5. I tillegg er 14 fiskere av thailandsk og kambodsjansk opprinnelse savnet. En kambodsjaner ble reddet etter fire dager i sjøen.

 

Indiske myndigheter forsvarer handlingen som først ble sett på som et viktig anslag mot piratene sin evne til å utføre angrep mot skip i området. Der hevder det var naturlig å åpne ild da de ble truet av piratene som var om bord i den thailandske tråleren tilhørende rederiet Sirichai Fisheries.

 

Ifølge Nirad Sinha, talsmann for den indiske marinen, var aksjonen utført i selvforsvar. – Først etter at vi ble beskutt, besvarte vi ilden. Der var personer bevæpnet med rakettdrevne granater om bord, hevder Sinha. Den indiske marinen har offentliggjort bilder som viser eksplosjoner om bord på tråleren. Men ingen bilder som bekrefter at piratene var bevæpnet med rakettdrevne granater.

 

Hvorfor den ene overlevende av mannskapet ikke ble plukket opp av den indiske fregatten er foreløpig ikke besvart. Kysten utenfor Somalia patruljeres nå av marinefartøyer fra NATO, Danmark, India, Malaysia, Russland og USA.

 

Da tråleren ble angrepet var det to mindre båter som ble slept av tråleren. Da tråleren ble angrepet flyktet kaprerne i disse. Den ene ble funnet igjen uten noen om bord, mens den andre unnslapp i mørket. Det er lite trolig at noen av trålerens mannskap ble tatt med av piratene.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.