Birger Krogh (52) fra Tangstad i Lofoten, ble i dag tildelt prisen som Årets Skreifisker av Norges Råfisklag. Prisen er etablert for å øke oppmerksomheten om kvalitetsarbeidet i fiskerinæringen.


( 29.05.2009 )

[raw]

– Det er litt vanskelig å snakke, sa en stolt og rørt Birger Krogh, til stor applaus. Han ble tildelt fiskerstatuetten av fiskeri- og kystminister Helga Pedersen som synlig bevis på utnevnelsen som Årets Skreifisker.

– Jeg er alene på en 45 fots båt, og tilpasser fiskeriet etter min egen kapasitet. Jeg bløgger fisken med en gang den kommer ombord, og jeg er veldig nøye med å ise fisken. Fiskekjøperen min, Aker Seafoods Skarsvåg, er veldig flink til å gi meg is. Både når jeg går på havet, og når jeg kommer på land. Dette er etter min mening det aller viktigste. Ising er det som virkelig tar vare på kvaliteten.

 

Juryen har nok en gang hatt en vanskelig jobb med å finne en vinner blant mange gode kandidater. Årets Skreifisker er en kvalitetsfisker av den gode gamle sorten. Som ser på kvalitet som en selvfølgelighet og har dette i blodet. – Krogh sin skrei ble i vinter sendt til verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or. Dette viser at hans fisk er god nok for den mest kresne kunde, sier styreleder Robert Hansen i Norges Råfisklag.

 

De senere år har forbrukere rundt om verden fått øynene opp for skreien som hvert eneste år kommer inn til norskekysten for å gyte. For å sikre at konsumentene i de mange viktige sjømatmarkedene rundt om i verden skal få skrei av førsteklasses kvalitet, er det innført en egen kvalitetsstandard.

 

– Godt handverk om bord legger grunnlag for kvaliteten helt frem til middagsbordet. Uten fiskernes innsats, kan man ikke lykkes understreket Trygve Myrvang.

[/raw]