DEL

Forskere har funnet ut at Omega-3 rik fiskeolje kan redusere dødeligheten eller forlenge livet til kreftpasienter. Underernæring og vekttap svekker ofte effekten av kjemoterapi. Olje for norsk pelagisk fisk kan forhindre dette.


( 08.03.2011 )

[raw]

En forskningsrapport offentliggjort i tidsskriftet Cancer fastslår at Omega-3 fettsyre kan forhindre at kreftpasienter som gjennomgår kjemoterapi mister vekt. I ett forsøk hvor pasienter fikk et tilskudd på 2,2 gram daglig av Omega-3-fettsyren eicosapentaenoic acid (EPA) per dag, mistet ikke vekt under et ti uker lang behandlingsprogram. Den samme gruppen hadde et vekttap på 6,3 prosent i de foregående seks måneder. Pasienter som i de ti ukene fikk standard behandling uten å få tilskudd av Omega-3 gikk i snitt ned 2,3 kilo.

 

Fiskeolje kan antakelig forhindre tap av vekt og muskelmasse hos pasienter med langt fremskredet kreft. Dette er svært lovende da det til nå ikke er funnet noen effektiv benhandling av kreftrelatert underernæring, sier Dr. Vera Mazurak ved University of Alberta i Canada.

 

Kjemoterapi fører noen ganger til at pasienter mister muskelmasse, blir underernærte, trette, får nedsatt livskvalitet og blir ute av stand til å motta nødvendig behandling, med forkortet livslengde og høyere dødelighet som resultat.  I det canadiske forskningsprogrammet fra det pasienter som ble behandlet for det legene definerte som ”non-small” lungekreft som ble ditt Omega-3. At Omega-3 kan ha positiv effekt på kreftpasienter har vært gjenstand for flere studier. Dette studiet ikke bare bekrefter det legene har antatt, men har også gitt klare bevis på effekten ved at pasientene har fått målt både beinstruktur, muskelmasse og fett. Totalt deltok 40 pasienter. 16 fikk fiskeolje, mens 24 pasienter ble gitt standard behandling.

 

Mer informasjon om forskningsprosjektet finner du her:
Cancer Online Journal

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.