I denne videoen er vi med ut på jakt etter havets virkelige kjemper. En flott video fra en tradisjon vi som nasjon har måttet kjempe for å få lov til å opprettholde.

Fiske eller jakt? En ting er sikkert, det blir store fileter når det det skjæres fra kval. Her er første bidrag i kåringen av fiskeflåtens beste videoer hentet fra kvalfangst.

En flott video som viser hvordan det delikate mørke kjøttet blir hentet opp av havet. Båten heter Unstad Junior. Det er en av fiskeflåtens eldre damer.

Båten som nå heter Grytviken ble strøket fra merkeregisteret i fjor. Den ble bygget i Rognan i 1975 og het da Skolmen. Største lengde er 71 fot meter lang og 6,2 meter bred, og den var når videoen ble filet eid av Bolgafisk AS, som holder til i Sennesvik i Vestvågøy i Nordland.

Her er det med rette en eldre dame som tok vare gamle tradisjoner som så mange har prøvd å frarøve oss. Etter en kort «kvoteseilas» ble den i et par måneder eid av Arnøytind AS. I september ble Grytvikens Venner hvor eventyreren og polarfarer Børge Ousland er leder, eier av fartøyet fartøyet.

Dette er en flott og godt filmet video som viser de mange av oss som selv aldri får oppleve hvalfangst hvordan dette foregår.

Dette er vår første video fra kvalfangst. Og vi lar med glede andre kvalfangstvideoer delta i kåringen. Og selvsagt også alle andre fiskerirelaterte videoer. De som har en de mener bør kåres, som de selv eller andre har laget, kan sende link til [email protected]

LES MER OM KÅRINGEN AV FISKEFLÅTENS BESTE VIDEO

Ikke alle videoer vil vinne en av premiene, hvor førstepremie er 2500 kroner. Men ved å få vist videoen her i vår kåring blir det raskt mange , flere seere. Det er vel også hensikten med å filme, – at flest mulig får se videoen. Så stå på…. Send inn linker!!!

Her finner du flere videoer som deltar i kåringen:

Krabbeeventyr på Tanafjorden

Linefiske ved Grønland

Loddefiske ved Island

Pass deg for kongekrabben!

En av fiskeflåtens mest effektive

Langt vest etter kolmule

Skreifiske 2017

Blodslit i arktisk kulde

Torskefiske ved Sørøya