Å fiske torsk med garn er et flott fiske hvor en får se hver eneste fisk i fangsten. Men det er hardt arbeid, og spesielt når fangsten er stor. Liker du den flotte videoen, så gi den en liker her på Facebook.

Med actionkamera som GoPro eller lignende er det mulig å filme selv om man er i arbeid. Det er hva vi antar har gjort det mulig å filme dagens video i kåringen Fiskeflåtens beste videoer. Denne er filmet om bord på Troms-sjarken Elise Kristine, og nominert av fiskeinteresserte Leif Hansen som også har nominert flere andre videoer.

Å fiske torsk med garn er hardt arbeid når garn trekkes. Her får vi se tempoet som holdes når det er mye fisk garnet.

Elise Kristine er en sjark som eies av Stig Evald Høybakken fra Silsand på østsiden av Senja i Troms. Sjarken er bygget i 2009 ved Seigla ehf på Akureyri på Island. Den er 12, 92 lang og 4,6 meter bred og har hele 873 hestekrefter. Kort sagt en kraftig plugg av en fiskebåt. Det er Stig som har lagt videoen ut på nett og etter det vi forstår han som også har filmet.

Vi har tidligere referert til hva Leif Hansen skriver i forbindelse med at han har nominert fem videoer: – Jeg er fotointeressert og interessert i fiske. Dessverre har jeg ikke hatt anledning til å jobbe på fiskebåt. Jeg håper jeg likevel kan nominere noen videoer som jeg synes er gode. Synes det er like spennende å se på ekte videoer fra havet som å se på Deadly Catch og andre ting jeg vet er redigert sammen og dramatisert. Disse videoene er slike videoer, skriver Leif Hansen fra Oslo til Kystmagasinet.no.

Les mer om kåringen og nominer din eller andre sin video

Og er det noe vi er helt enig i, så er det at det er mer interessant å se videoer laget av fiskere om sitt eget yrke og aktivitet. Det blir mer ekte og virkelig enn når tv-produsenter skal dramatisere hverdagen og til dels skape situasjoner som ikke er helt virkelige. Det trengs ikke. Fiske er et spennende yrke, det er naturopplevelse og det er et yrke som skaper mat på bærekraftig vis.

Når vi ser torsken komme om bord i sjarken, så er dette sunn og god mat elsket i land over hele kloden. Torsk er det viktigste norske fiskeriet målt i verdi.

Vi vil gjerne få flere videoer fra fiske i Norge og i andre land nominert. Det ligger flere nominerte videoer «i kø». Men vi vet også at det er mange andre flotte videoer som bør være med i kåringen. Her er det bare å sende inn nominasjoner med link til [email protected]

Andre videoer som er nominert i kåringen:

Linefiske med Korallen

Makrellstørje på makrellfeltet

500 tonn i dette kastet

Snurrevadfiske

På Nordsjøsilda

I droneperspektiv