Her er du med om bord i ett av rekeflåtens nyeste fartøyer. En flott båt og flott arbeidsplass, og en video som viser godt hvordan reketråling foregår med en ny moderne tråler. Gi den fortjente likes!

Vågan ble bygget ved Vestværftet i Hvide Sande i 2012. Tråleren som er 14,99 lang og 6 meter bred, er utstyrt med en hovedmotor som yter 650 hestekrefter. Eier er Dagfinn Kvalø Pettersen fra Grimstad.

I Aust-Agder er det 14 fiskefartøy med lengde 10 meter eller større. Vågan er den desidert nyeste. Den neste nyeste båten er Omega som er like bred og nesten like bred. Men den er 11 år eldre, – bygget i 2001.

LES MER OM KÅRINGEN AV FISKEFLÅTENS BESTE VIDEO

13 av fartøyene med lengde over 10 meter er reketrålere. Når dette skrives er Vågan den som har fisket nest mest reker i år. Ifølge Fiskeridirektoratet har Vågan levert 30.120 kilo. På første plass er Høvågtrål som har levert 32.040 kilo. Men det må legges til at Høvågtrål er et fartøy med lengde på hele 23,9 meter. Det er med andre ord ingen tvil om at Dagfinn har fått seg en effektiv tråler som både fisker effektivt og er driftssikker.

Den flotte videoen er etter det vi forstår filmet av Ole Simonsen. Dette er en god vido som så absolutt fortjener mange likes.
Nå oppfordrer vi flere til å sende inn videoer, både fra norske, danske, svenske, islandske og færøyske fartøyer.

Her er flere flotte videoer som deltar i kåringen:

Vinterfiske etter torsk

Slik ser det ut i droneperspektiv

På Nordsjøsilda

Snurrevadfiske

500 tonn i dette kastet

Makrellstørje på makrellfeltet

Linefiske med Korallen