I denne dyktig produserte videoen får en være med på linefiske ved Grønland. Hardt arbeid, spesielt i fabrikken når torsken står om perler på en snor.

Lyst på en skikkelig flott tur på linefiske ved Grønland. Får du ikke hyre på en linebåt, så kan den flotte videoen i det minste gi en liten smak av opplevelsen.

Vi har fått en oppfordring fra en som ikke ønsker å bli navngitt med annet en «linefisker» om å vise denne videoen. Han skriver at han kjenner han som har laget videoen som nok er en av de bedre fra linefiske.

I videoen er vi med Veidar 1, en 43 meter linebåt bygget ved Solstrand Verft i Tomrefjord i 1996. Frem til 2010 het den Leinefisk, før den ble solgt og skiftet navn til Veidar 1 i 2010. I fjor sommer ble linebåten solgt til Island og skiftet navn til Thorsnes.

Videoen er filmet og klippet av Ole-Martin Godø.

Vi ønsker å få flere videoer fra linefiske nominert i kåringen av fiskeflåtens beste videoer. Så har noen laget en video, eller vet om en video de synes bør delta i kåringen, så send en mail med link til [email protected]

Les mer om kåringen

Kåringen avsluttes med heder, ære og en premie på 2500 kroner til videoen som blir kåret som den beste. I tillegg deler vi ut tre abonnement på Kystmagasinet.

Andre nominerte videoer:

Makrellstørje på makrellfeltet

Torskefiske ved Sørøya

Snurrevadfiske