I denne videoen blir dere med langt vest for å fylle båten med kolmule fra Atlanterhavets dyp. Se den, og spar ikke på liker, - for det fortjener han som har filmet.

Dere må da ha med noe fra kolmuletråling i kåringa! Det har jeg enda ikke sett, skriver Leif Hansen fra Oslo. Han har tidligere nominert fem videoer til kåringen av fiskeflåtens beste video. Nå har han bidratt med enda fem til.

Kanskje mener han at fiskerne ikke liker å «skryte» av egne videoer. Men Kystmagasinet kan bare legge til at det er ingen grunn til ikke å nominere egne videoer. Vi har nå 18 videoer liggende på vent, og som alle vil bli vist etter hvert.

Videoen fra kolmulefiske er filmet av Eldar Ove Voldsund fra Fosnavåg, om bord på snurperen/tråleren Sjøbris under kolmulefisket i fjor. Båten som er bygget ved Drammen Slip og Mek Verksted i 1985. Største lengde er 63 meter og selskapet Teigebris i Fosnavåg er eier.

Vi kan ikke si annet enn at videoen er flott, og ikke minst viser den mye av det som skjer når kolmulen skal om bord. Sjøbris har i år en kvote på 6896 tonn kolmule. Av dette er nå snaut halvparten, 3469 tonn fisket ifølge Sildesalgslaget.

2500 kroner i premie!!!

Leif Hansen som har nominert videoen har tidligere presentert seg på følgende måte:
– Jeg er fotointeressert og interessert i fiske. Dessverre har jeg ikke hatt anledning til å jobbe på fiskebåt. Jeg håper jeg likevel kan nominere noen videoer som jeg synes er gode. Synes det er like spennende å se på ekte videoer fra havet som å se på Deadly Catch og andre ting jeg vet er redigert sammen og dramatisert. Disse videoene er slike videoer, skriver Leif Hansen fra Oslo til Kystmagasinet.no.

Her finner du noen av de andre videoene som er nominert i kåringen:

Fra årets loddefiske

Skreifiske 2017

Rekefiske i Skagerak

Torskefiske ved Sørøya

Snurrevadfiske