I denne fantastiske videoen får vi være med et meget kjent fiskefartøy på fiske i årets loddefiske ved Island. Antakelig også fartøyet som tok mest lodde i årets sesong.

I denne videoen er vi med et kjent fartøy på fiske etter lodde ved Island. Fantastisk filming av det som ble en god sesong for båten Polar Amaroq. For de fleste nordmenn var dette fartøyet best kjent som Gardar inntil det ble solgt mot slutten av 2013.

Polar Amaroq ble bygget ved Hellesøy Verft i Hardanger i 2004 og er 86 meter lang.

Den flotte videoen er laget av færøyingen Sigmund av Teigum.

Delta i kåringen av Fiskernes beste videoer. Les mer her!

– Jeg har filmet i fri vakten, og alle 18 som er om bord er med i videoen.

Polar Amaroq var blant de beste skipene i loddesesongen. Det var spesielt heldig da hele flåten søkte havn på grunn av en storm ved Sør-Island. Geir Zoega, vår kaptein, valgte å gå nordover. Mens de andre lå i havn, fylte vi skipet som det eneste av de store skipene.

Jeg mistet min første drone som jeg hadde om bord etter to minutter. Batterifeil gjorde at dronen gikk i havet. Rederiet bestemte seg for å støtte meg med filmen min, da jeg tidligere lagde en video fra skipet. Heldigvis kjøpte jeg i tillegg en ny drone selv. Jeg spurte en annen av mannskap som har et dronebevis om å hjelpe meg med filmingen. Forstyrrelse av radiosignalene forårsaket at dronen å krasje inn i skipet og falt i havet.

Etter mye om og menn klarte jeg med min egen drone å få gode nok opptak til å lage denne videoen.

Jeg lagde en liten video med de første droneopptakene. Et annet fartøy, Norðborg må ha hørt om det. De kjøpte to droner til Norðborg. Resultatet var en fin drone video fra Norðborg, som dere også har vist her på Kystmagasinet. Med denne videoen ønsker Polar Amaroq å utfordre Norðborg en gang til, og alle de andre videoene på Kystmagasinet, skriver Sigmund. Han forteller ellers at han er færøying bosatt i Tasiilaq på Grønland.

Videoen til Norðborg som han spesielt utfordrer finner du her: 500 tonn i dette kastet

Flere nominerte videoer fra loddefiske:

Fra årets loddefiske

1200 tonn lodde i dette kastet

Blodslit i arktisk kulde