Morten Valkvæ om bord på Nesbakk ble raskt oppfordret til å gi videoen fra O.Husby vi presenterte sist uke konkurranse. Til nå har nesten 6000 lest om videoen og svært mange av disse har sett videoen. Nå er spørsmålet om denne ferske videoen fra linefiske etter torsk ved Flemish Cap får flere seere.

Dette er også en godt filmet og produsert video fra linefiske. Nesbakk hører hjemme på Godøya, mens O.Husby hører hjemme på Averøy. Så her blir det nok litt kamp øy mot øy, eller kanskje Møre mot Nordmøre, om den beste linevideoen! Og kanskje beste videoen fra fiskeri totalt.

Morten som har filmet videoen forteller til Kystmagasinet.no ble filmet i april-mai. Da var Nesbakk på tur til andre siden av Atlanterhavet for å ta en kvote på 230 tonn på line. Dette brukte de sju dager på.

At de kunne ta ta kvoten på sju dager krevde godt fiske og hardt arbeid. På filmen ser vi line som minner om et perlekjede komme opp av havet. Det er fisk på nesten hver eneste krok.

Filmet med kamera og mobil

Morten forteller at filmen er laget ved hjelp av et GoPro kamera og mobiltelefon. Opptakene er så redigert med Adobe Pro og Imovie.

Nesbakk fisker både med garn og autoline. Fartøyet er bygget ved Søviknes Verft i 1999, og har største lengde på 44,8 meter og bredde på 11 meter. Nesbakk har hatt samme eiere siden det ble overlevert til Nesbakk AS på Godøya siden det ble levert fra verftet, om en ser bort fra en liten treukers «kvotetur» til Bjørnhaug AS i desember 2015.  I 2016 ble det skiftet 2016 hovedmotor. De har nå en solid kraftkar på 1520 hester, noe som er rikelig ved lineog garnfiske.

Fortsatt godt med kvote igjen

Nesbakk har i år en kvote på 1510 tonn torsk nord for 62. breddegrad, 731 tonn torsk i Nordsjøen, 1711 tonn hyse og 1700 tonn sei nord for 62. breddegrad. Av dette er det per i dag registrert en fangst på 1261 tonn torsk nord for 62. breddegrad, 216 tonn torsk i Nordsjøen, 522 tonn sei og 427 tonn hyse nord for 62. breddegrad. Det er med andre ord rikelig med kvote til å sikre aktivitet ut året.

Nomineringen av «Fiskeflåtens beste videoer» foregår frem til årets slutt. Så her er det bare å sende inn forslag til: [email protected]

Vi kårer fiskeflåtens beste video!

Har du lyst å se de nominerte videoene, finner du dem Her.

Alle nominerte videoer finner du her

Her finner du alle nominerte videoer

Se videoen fra Nesbakk på fiske ved Flemish Cap her:

MS Nesbakk, Flemish Cap 2018

Posted by Morten Valkvæ on Thursday, 21 June 2018