Her er Gadus Neptun, en av fiskeflåtens kjemper på rekefiske i Barentshavet. Det er størrelse på dette fartøyet.

Til nå har vi i kåringen av Fiskernes beste videoer vist mange fra mindre båter og sjarker, samt store pelagiske trålere og ringnotbåter. De store trålerne har ikke vært godt representert. Men her er en video fra en av fiskeflåtens virkelig store og moderne trålere.

Selv om en moderne tråler er fullstappet av teknologi, og det er lite som kan gjøres for hånd, er det fortsatt bruk for mannskap på tråldekk, på broen, maskinen og i fabrikk. Her får vi i første rekke se det som skjer på tråldekket når reketrålen kommer om bord.

Vi tar med glede i mot flere videoer fra noen av de store trålerne. Når det er mulig å få filmet om bord på en liten båt hvor alle hender trengs til enhver tid, er det sikkert en del som har filmet om bord på større fartøyer.

Herved er utfordringen gitt! Les mer om kåringen her

Denne videoen er filmet om bord på Gadus Neptun. Tråleren ble bygget ved og Vard sitt verft i Brattvåg og levert til Finnmark Havfiske i 2014. Den 70 meter lang, 15, 6 meter bred og har en hovedmotor som yter 6400 hestekrefter.

Fartøyet er også en effektiv fangstmaskin. I år de kvoter på 4265 tonn torsk, 2750 tonn sei, 1291 tonn hyse samt 650 tonn vassild. Av kvotene er det fisket 1591 tonn torsk, 1216 tonn hyse og 797 tonn sei.

Videoen er filmet etter en tur hvor de har vært på rekefiske i russisk og norsk farvann. 500 tonn har det gitt av fryste reker i rommet..

Klikk på bildet nedenfor for å se videoen:

Så begynner det å gå mot slutten av dette skiftet. 6 uker rekefiske i Russisk og Norsk farvann. Ca 500 tonn har vi fått i rommet denne gangen. Vasking av båt og vedlikehold av bruk og utstyr står igjen før vi har mannskapsbytte tirsdag/onsdag. Så da ê d bare og ønske alle ombord god fritur og påtroppende mannskap en god tur på havet. 🚣 🍤 🐠 ✈ 💰

Posted by Gadus Neptun on Saturday, April 28, 2018