Denne videoen er filmet om bord på reketråleren Remøy på fiske Barentshavet. Det er ikke så mange store norske reketrålere, så dette er en video som gir et bilde av et fiske ikke særlig mange fiskere får oppleve.

Den flotte videoen i serien Fiskeflåtens beste videoer, gir et godt bilde av hele operasjonen fra trålen hives, tømmes og skytes på nytt. Ikke minst får de av oss som ikke er forunt å oppleve dette i virkeligheten en mulighet til å følge med på hva som skjer med fangsten. Hvordan rekene blir sortert, kokt, kjølt og pakket, et arbeid som selv om det er veldig automatisert fortsatt krever sterke armer når reker skal fryses i platefrysere, pakkes og stables i rommet.

Det krever ikke bare båt og godt utstyr skal det fiskes, men også et godt mannskap.

Flott synes vi også er fokus på mannskap. Det er som sagt ingen fiskefartøyer som er så automatiserte at de klarer kan operere uten mannskap.

Remøy eies av Remøy Havfiske AS, – ett av landets fremste rederier innen rekefiske. Det er ett fiske som har variert veldig.

Videoen er laget av Simon Siglvik og Magnus Salvatierra, mens Henning Flusund har bidratt med noen av bildene.

 

Nominer til Fiskeflåtens beste videoer

Nomineringen av «Fiskeflåtens beste videoer» foregår frem til årets slutt. Så her er det bare å sende inn forslag til: [email protected]

For å vinne trenger ikke videoen å være den teknisk beste, og slettes ikke den lengste. Vi vil vurdere mange faktorer som innhold, presentasjon, humor, kvalitet, klipping, – kort sagt et totalt bilde. Les mer her:

Vi kårer fiskeflåtens beste video!

Har du lyst å se de nominerte videoene, finner du dem Her.

Alle nominerte videoer finner du her

Her finner du alle nominerte videoer

Se videoen fra rekefiske med tråleren Remøy her: