Lyst til å se en video som nesten gir en utdannelse som fisker på autolinebåt. I hvert fall vil en landkrabbe føle seg atskillig mer kunnskapsrik etter å ha sett videoen. Og det vil sikkert andre fiskere være enig i, ... selv om det nok er mange meninger om det meste som gjøres på et fiskefartøy.

Undertegnede journalist må bare innrømme at videoen vi i dag presenterer i serien Fiskeflåtens beste videoer, ikke bare er godt redigert, men også den mest informative vi har sett til nå.

Det må være lov å spør om den er laget med tanke på skoleverket. Uansett gir den en flott og usminket bekrivelse av linefiske. Det handler ikke bare om å hale fisk opp av havet, men også om alt det andre som skjer om bord. Alt presentert på en ærlig og usminket måte.

Her er det bare å ta en titt, og så søke hyre om bord på O. Husby om det er linefiske en vil på. Videoen er filmet og redigert av Stig Andre HH.

O. Husby er 51,7 meter største lengde, bygget i 1998 og ombygget i 2015. Eiere siden 2007 er O. Husby Fiskebåtrederi AS på Averøy. Linebåten ble bygget ved Larsnes Mek. Verksted som Hauge Senior med lengde på 43,2 meter. I 2015 forlenget nåværende eiere fartøyet med 8,5 meter og gjorde det dermed til ett av de største linefartøyene i Norge.

I år har O. Husby en kvote på 1860 tonn hyse og 1503 tonn torsk. Foreløpig er det registrert fangst på 916 tonn hyse og 1163 tonn torsk nord for 62. breddegrad. Når dette skrives ligger fartøyet og losser i Båtsfjord.

Nomineringen av «Fiskeflåtens beste videoer» foregår frem til årets slutt. Så her er det bare å sende inn forslag.

Vi kårer fiskeflåtens beste video!

Har du lyst å se de nominerte videoene, finner du dem Her.

Alle nominerte videoer finner du her

Her finner du alle nominerte videoer

Se videoen fra O.Husby her: