Breiflabb er det nok mange som mener at er en av de styggeste fiskene som finnes. Like mange mener nok at den er en delikatesse. Her i denne videoenfår du være med på fiske etter breflabb.

Når vi har kalt videoen for Bror til Draugen er det breiflabb vi har i tankene, og ikke hvem som er om bord på fiskebåten. For i gamle overtroiske dager, må utsende til breiflabben ha virket ganske så skremmende. Og sikkett ble den sett på som en inkarnasjon av både Draugen og Nøkken.

I denne videoen, en av få av sitt slag, hvor noen har tatt seg tid til å filme fra breiflabbfiske, får vi se inn i gapet på den lite vakre fisken. En tanngard som i sin mangel på perfeksjonisme gjør hva den skal, – holde på byttet til livet ebber ut og det slutter å sprelle.

Lyst til å vinne 2500 kroner. 2500 kroner til beste video

Denne videoen er filmet om bord på noe så uvanlig som en fiskebåt bygget i Canada. Den er bygget ved verftet TWL Enterprices Ltd i Port de Grave i Canada i 2000. I 2008 ble båten som hadde navnet Conception Run II importert til Norge av Arnleif Sindre Bøe fra Bølandet i Herøy på Møre. Båten skiftet navn til Bøfjord og var ifølge Sjøfartsdirektoratet i Arnleif sitt eie frem til juni 2016.

Båten er 13,6 meter lang og 5,3 meter bred og eies av Kårvåg Kystkulturlag på Averøy på Møre.

Arnleif kjøpte seg i 2016 et ny 9,96 meter lang, 3,36 meter Selfa Arcticsjark bygget i 2007. Nå er det bare å håpe at det også blir filmet ombord i denne sjarken.

Se videoen og få et nært møte med bror til Draugen.. .den velsmakende breiflabben.

Se flere videroer her:
Mektig båt på rekefiske

Is og storm i Smutthullet

To flotte videoer fra samme båt

Tannfisk i Antarktis