1200 tonn i ett kast. Det blir lott av slikt fiske. Se den imponerende fangsten glitre i nattemørket.

Dette er en sjelden video. «Det er når jeg ser slikt jeg forstår at det må være spennende å være fisker, skriver Leif Hansen fra Oslo til Kystmagasinet.no. Han har nominert flere av videoene vi har vist, og har sendt oss flere han mener bør være med i kåringen av Fiskeflåtens beste video.

Denne videoen viser Rav som har gjort et kast femti nautiske mil vest av Novaya Zemlya. Det er hele 1200 tonn lodde i nota. Dette er det andre kastet. Det første ga 500 tonn i tankene, og da det neste gang var hele 1200 tonn i nota måtte Eros og Leinebjørn trø til for å tømme nota. En imponerende mengde fisk. At det er nattfiske og is som må bankes i vintermørket gjør videoen enda mer spennende.

Vi ser ikke bort fra at dette blir det største kastet vi kommer til å få gleden av å vise i denne kåringen. Men aldri si aldri, heter det. Kanskje er det videoer av enda mer imponerende kast.

Vi er ut fra informasjonen vi har, usikker på når videoen er filmet. Den er lagt ut på nett for fire år siden. Men i teksten på YouTube står det også årstallet 2001. Dette kan sikkert noen av våre lesere fortelle mer om.

Rav eies av Peter Hepsø Rederi AS og er det største fiskefartøyet med Trondheim som hjemsted. Rederiets nåværende fartøy er bygget i 2003. Skroget ble bygget ved Northern Shipyard SA i Gdansk i Polen og så utstyrt ved Eidsvik Skipsbyggeri i Uskedalen i Hordaland.

Rav er 65 meter lang og 13 meter bred. En flott båt som nå skiftes ut. Nytt fartøy er bestilt ved Karstensens Skibsværft i Skagen, og skal etter planen overleveres til rederiet i oktober.

Er det en video du synes fortjener å blir kåret?

Vi vet ikke hvem om bord som har filmet videoen siden den er nominert av en som ikke arbeider om bord, men som er glødende interessert i fiskeri. Vi ber derfor om at de som kjenner navnet på den som har filmet om å sende det til oss på en email til [email protected] Og send gjerne link til flere videoer!

Se flere videoer fra kåringen her:

Blodferskt fra årets torskesesong

En av Sørlandets mest effektive reketrålere

Vinterfiske etter torsk

Slik ser det ut i droneperspektiv

På Nordsjøsilda

Snurrevadfiske

500 tonn i dette kastet

Makrellstørje på makrellfeltet

Linefiske