Når det er kuldegrader og litt sjø legger isen seg raskt på et fartøy. Å fiske når en fiskebåt er dekket med is er både farlig og ofte tilnærmet umulig. Isen må bort. Og det er som denne videon viser hardt arbeid. Blodslit vil nok mange mene.

Dette er den andre videoen vi viser fra en tur fartøyet Rav gjorde på lodda i 2001. Den første videoen viste det fantastiske kastet hvor de tok 1200 tonn lodde i femti sjømil vest av Novaya Zemlya i Barentshavet. Dette kastet var det andre. Det første ga 500 tonn.

Videon som viser kjempekastet på 1200 tonn

Før det kunne kastes måtte det bankes is. Kulde og sjø hadde gjort at Rav var dekket med et tykt lag med is. På så store fartøy som Rav skal det mye is til før det er fare for å gå rundt. Men det er farlig for mannskapet å arbeide på et isglatt dekk. I tillegg er alt som finnes på dekk frosset fast. Skal det fiskes er det bare å ta fatt med sleggene og få lempet isen over bord. I videoen får vi et lite glimt av blodslitet i det kalde arktiske vintermørket.

Send oss videoer til årets store kåring

Peter Hepsø i Hepsø Rederi AS har sendt oss link til en video som viser arbeidet med å gjøre Rav klar for fiske. Han var reder og om bord som styrmann da videoen ble filmet 8. februar 2001.

Les mer om ex.Rav som nå er solgt til Afrika

https://youtu.be/x82xG_oRpsw

Flere videoer fra kåringen av fiskeflåtens beste video:

Linefiske med Korallen

Blodferskt fra årets torskesesong

Fra årets loddefiske

På rekefiske i Skagerak

Vinterfiske etter torsk

På Nordsjøsilda

500 tonn i dette kastet

Makrellstørje på makrellfeltet