For å kunne øke produksjonskapasitet- og fleksibilitet når det kommer til skreddersøm av selskapets produkter, så har Finnøy Gear & Propeller nylig investert i en høyteknologisk CNC produksjonsdreiebenk. Med en lengde på 15 meter og et dreiesentre på 1.300mm, så er denne en av de lengste dreiebenkene i Norge.

Den nye Gurutzpe GLX 13.10.15 er produsert i Spania av Gurutzpe, som er Europas ledende produsent av større multifunksjonelle dreiebenker. Dette nyeste tilskuddet til Finnøys maskinpark er ifølge Gurutzpe «konstruert og bygget for å imøtekomme markedets høye krav til maskinering, presisjon, robusthet og pålitelighet».

Dreiebenken er fleksibel takket være et hurtigskiftsystem, Gurutzpes FAMOC-teknologi, som innebærer at man kan skifte mellom forskjellige maskineringsenheter på kun få minutter. Dreiebenken har en 4posisjons revolver, et kraftig fresetårn med Y-akse for aksiell og radiell bearbeiding og en borstangsupport for store borstenger. De CNC-styrte brillene gir ekstra støtte til arbeidsstykkene og kan flyttes ut av arbeidsområdet med M-funksjoner. Resultatet er forbedret finish på lange arbeidsstykker på kortere tid, siden behovet for omstilling blir betydelig mindre.

Den nye dreiebenken.

Gurutzpe GLX modeller kombinerer inverterte “V” –føringer sammen med tradisjonelle flatføringer. Maskinen har 4+1 føringer i to separate områder, ett for verktøybærer og ett for bakdokke og briller. Med denne konfigurasjonen kan maskinen maskinere arbeidsstykket i ett oppsett og la verktøybæreren gå forbi brillene. Dette gir store besparelser i både oppsettog syklustid.

Formann ved produksjonen, JanOlof Karlsson, sier: «For å kunne øke vår kapasitet og møte fremtidige krav hos våre kunder så ønsker vi å investere i optimale produksjonsløsninger. Dreiebenken ble vellykket installert høsten 2018 og er nå i full drift, som demonstrerer et markant steg fremover i samsvar med selskapets kontinuerlige utvikling av propellsystemer og vårt mål om å være markedsleder på dette feltet.»

Om Finnøy

Finnøy Gear & Propeller er et familieeid selskap som gjennom mer enn 135 år har utviklet seg fra å være et lokalt produksjonsverksted til dagens selskap som opererer på verdensbasis. Selskapet er en ledende utvikler og produsent av nøkkelferdige fremdriftssystemer til moderne skipsfart. Produktporteføljen deres består av gir, propeller, dyser og fjernstyringer som kjennetegnes av høy kvalitet langs hele verdikjeden. Finnøy Gear & Propeller er lokalisert i moderne produksjonslokaler på idylliske Finnøy like utenfor Ålesund. Med kunden i fokus skreddersyr de løsninger for å møte de krav som stilles til presisjon og hurtighet.