Det har vært mye lodde og godt fiske. Fin lodde til rognproduksjon i fangsten som vi får se bli fisket i denne videoen.

Etter en brå slutt på sildefisket, med havari på RSW-anlegget, ble det verkstedopphold fra fartøyet Emma. Men Emma har nå vært på tre turer på lodda i Barentshavet, og blir nå rigget om til torskefiske.

Årets kvote var 300 tonn, og de tre turene ga 298.693 kilo, hvilket nesten må kunne kalles spot on. Fartøyet har også levert 407 tonn av årets kvote på 610 tonn NVG-sild. Dette fisket måtte som nevnt avbrytes da RSW-anlegget havarerte.

Magnus Bjørnerem som har laget denne videoen har også fått nominert en av sine andre videoer. Den var fra snurrevadfiske med samme fartøy. Den videoen er med over 4000 visninger en av de mest viste videoene i kåringen.

Magnus sin video fra snurrevadfiske

Det er mange videoer som er svært populære, og nye strømmer på. Vi oppfordrer både Magnus og andre til å delta med mange videoer. Flere videoer og større mulighet til å vinne premien på 2500 kroner for Fiskeflåtens beste video.

Send inn videoer – 2500 i premie til fiskeflåtens beste video

Emma er 21 meter lang, og bygget i 1957 og eies av Mariehamn Kystfiske AS i Midsund i Møre og Romsdal. I 1996 ble fartøyet ombygget og i 2002 fikk det ny hovedmotor.

Magnus er både fisker og hobbyfotograf. Han opplyser at han driver mye med bilder, video og redigering. Han bruker både GoPro-kamera og drone i luften, forteller han.

Video fra loddefiske

Etter en brå slutt på sildefiske med havari på RSW anlegget kom vi oss omsider på loddefiske for første gong. Det var mye lodde å se og vi tok 3 turer på ei lita veke, lodda vart levert til rognproduksjon i Honningsvåg og siste turen til Træna. Så etter levering går vi heim og rigger om til torskefiske.

Posted by Mariehamn Kystfiske As on Monday, 12 March 2018

Andre nominerte videoer:
I Skagerak med nye Vågan

Vinterfiske etter torsk

Slik ser det ut i droneperspektiv

500 tonn i dette kastet

Makrellstørje på makrellfeltet

Linefiske med Korallen