Det er offensiv satsning når en bestiller sin tredje nye sjark på tre år. Mens mange ikke våger å satse, er det noen som går motsatt vei. Først med å få to nye sjarker levert i 2016 og så med en ny sjark til over 10 millioner kroner i år.

Rederiet Printo AS i Havøysund i Finnmark kjøper sin tredje nye sjark på svært kort tid. Denne gang øker de både i lengde og pris. Printo AS fikk i 2016 overlevert sjarkene Keila og Stauren, begge med lengde 10,65 meter og bredde på 3,6 meter. Begge var utstyrt med motor med ytelse 300 hestekrefter. Leverandør av sjarkene var Nor-Dan Marine på Evje i Vest-Agder.

Printo AS sin nye sjark, som får 2018 som byggeår, blir 10,98 meter lang og 4,7 meter bred. Den bygges av Båt og Motorservice i Rørvik. I motsetning til de to foregående sjarkene som er bygget med glassfiber, har Printo AS denne gang valgt skrog i aluminium. Det uisolerte lasterommet er på 22 kubikkmeter.

Motor er en Nogva Scania med ytelse på 300 hestekrefter og skal brukes til linefiske i området ved Hjelmsøy og teinefiske i Porsanger. I perioden mai til juli skal fisket i første rekke være etter blåkveite. I følge søknad om innføring i merkeregisteret får den nye sjarken en prislapp på cirka 10,5 millioner kroner.

Printo A/S eies hundre present av 55 år gamle Tor-Bjarne Stabell fra Havøysund. Stabell har i følge søknaden drevet fiske siden 2015 med teiner, line og juksa. På denne tiden har han rukket å bli en av Havøysunds markerte fiskere. Tre år, – og han har bestilt sitt tredje nybygg. Rederiet Printo AS hadde i fjor 4,92 millioner kroner i driftsinntekter. Etter at eier hadde fått sin lønn på 672.000 kroner, var det fortsatt et driftsoverskudd før skatt på 1,5 millioner kroner.

Les også: Ikke alle kjøper nytt

Sparer millioner på å bygge i Tyrkia