En gjennomgang av Fiskeridirektoratet sitt register viser at det er 12 fiskere som har fått tildelt tre eller flere deltakeradganger i fisket etter leppefisk. I tillegg er det 38 som har to fartøy med deltakeradgang. For dem ble lukkingen av fisket etter leppefisk rene lottogevinsten.

Absolutt ikke alle som fikk deltakeradgang ble leppekonger. De aller fleste måtte nøye seg med en deltakeradgang i fisket etter leppefisk. Og ikke uventet ble det gitt flest deltakeradganger til båter i Hordaland og Møre og Romsdal, med henholdsvis 123 og 64 deltakeradganger. Deretter følger Rogaland med 51 og Vest-Agder med 44. Verdt å merke seg er også at det er tre deltakeradganger fordelt to redere sine fartøy i Finnmark. Det er smått med leppefisk, så den må de sørover for å ta.

Les også:
Satset 2,6 millioner på leppefiskbåt

Askeladden til leppefisk

De to største «leppekongene» er Leppefisk AS i Møre og Romsdal og Vika Fiskeri AS/Vika Kystfiske AS i Hordaland. Vika Fiskeri AS og Vika Kystfiske AS sitter på tre deltakeradganger hver. Begge selskapene kontrolleres i realiteten av samme eiere.

Les også:
Disse fikk over 400 millioner kroner i gave

Disse er kystens leppekonger
(Antall adganger, rederinavn og hjemfylke)

6 Leppefisk AS, Møre og Romsdal
6 Vika Fiskeri AS/Vika Kystfiske AS, Hordaland
5 Fosøen Leppefisk og Fangst AS , Møre og Romsdal
5 Sørvest Invest AS, Hordaland
5 Teineskjær AS, Hordaland
3 Tøkje Båt As, Hordaland
3 Venitho AS, Hordaland
3 Seifisk AS, Hordaland
3 Rosseland Kystfiske AS, Hordaland
3 Ramona AS, Hordaland
3 CB Fisk AS, Rogaland
3 Bokn Fangst og Fisk AS, Rogaland