En gjennomgang av Fiskeridirektoratet sitt register viser at det er 12 fiskere som har fått tildelt tre eller flere deltakeradganger i fisket etter leppefisk. I tillegg er det 38 som har to fartøy med deltakeradgang. For dem ble lukkingen av fisket etter leppefisk rene lottogevinsten.


( 20.11.2018 )

Absolutt ikke alle som fikk deltakeradgang ble leppekonger. De aller fleste måtte nøye seg med en deltakeradgang i fisket etter leppefisk. Og ikke uventet ble det gitt flest deltakeradganger til båter i Hordaland og Møre og Romsdal, med henholdsvis 123 og 64 deltakeradganger. Deretter følger Rogaland med 51 og Vest-Agder med 44. Verdt å merke seg er også at det er tre deltakeradganger fordelt to redere sine fartøy i Finnmark. Det er smått med leppefisk, så den må de sørover for å ta.

Les også:
Satset 2,6 millioner på leppefiskbåt

Askeladden til leppefisk

De to største «leppekongene» er Leppefisk AS i Møre og Romsdal og Vika Fiskeri AS/Vika Kystfiske AS i Hordaland. Vika Fiskeri AS og Vika Kystfiske AS sitter på tre deltakeradganger hver. Begge selskapene kontrolleres i realiteten av samme eiere.

Les også:
Disse fikk over 400 millioner kroner i gave

Disse er kystens leppekonger
(Antall adganger, rederinavn og hjemfylke)

6 Leppefisk AS, Møre og Romsdal
6 Vika Fiskeri AS/Vika Kystfiske AS, Hordaland
5 Fosøen Leppefisk og Fangst AS , Møre og Romsdal
5 Sørvest Invest AS, Hordaland
5 Teineskjær AS, Hordaland
3 Tøkje Båt As, Hordaland
3 Venitho AS, Hordaland
3 Seifisk AS, Hordaland
3 Rosseland Kystfiske AS, Hordaland
3 Ramona AS, Hordaland
3 CB Fisk AS, Rogaland
3 Bokn Fangst og Fisk AS, Rogaland