I 2014 gikk Westing fra å være en regional distributør til å bli eksklusiv representant for International marine maling i Norge. I løpet av de siste fem årene er omsetningen mer enn doblet, og Westing har vokst seg til å bli den største distributøren for AkzoNobel i Europa. Nå har Westing inngått tilsvarende avtale om eksklusivitet for Danmark, og starter etablering med lager og kontor på østkysten - i tilknytning til det danske maritime miljøet.

Forhandlingene rundt Westing sin etablering i Danmark har foregått det siste året, og ettersom det nå skimtes lys i enden av coronatunnelen setter Westing i gang rekrutteringsprosessen.

– Vi starter med å ansette en Country Manager som vil få ansvaret for oppbygging og utvikling av avdelingen med hovedfokus på salg, sier daglig leder i Westing, Sigurd Teige.

Han har sterk tro på at etableringen vil styrke Westing sin posisjon i markedet, og ser på dette som en stor mulighet til å kunne betjene både nye og eksisterende kunder.

-Med etableringen i Danmark tar vi full sats i forhold til å nå målsetningen om å bli markedsledende leverandør av skipsog industrimaling i Norden. Vi tar med oss nærmere 40 års erfaring og kompetanse innen malingsfaget, og ser for oss å overføre og bygge opp tilsvarende drift og servicefunksjoner i nabolandet, sier Teige.

God samarbeidsmodell

AkzoNobel, som er en av verdens ledende produsenter innen maling og belegg, er svært tilfreds med det gode partnerskapet til Westing:

– For oss er det svært gledelig at vi har fått på plass denne avtalen, og vi ser frem til den videre reisen sammen med Westing i Danmark. Vi har utvilsomt funnet en god samarbeidsform og vi har sterk tro på at Westing skal lykkes med sin offensive vekststrategi, sier Kai Thore Bogen, Key Account Manager M&PC Nordic i AkzoNobel.

Omorganisering

Med betydelig utvidelse av geografi sk nedslagsfelt har Westing sett et klart behov for omorganisering og styrking av salgsteamet. På bakgrunn av dette har Teige, som er gründer og styreleder i Westing, overtatt daglig ledelse etter John Knutsen. Knutsen går inn i rollen som Sales & Business Development Manager, og får en sentral posisjon opp mot satsingen både i Danmark og sørover i Norge:

– Vi har vesentlig økt vår salgskapasitet ved å overføre John sin rolle til salgssiden. Med hans unike malingstekniske kompetanse og erfaring så vil han være en særdeles viktig brikke for at vi skal lykkes med vår vekststrategi og ekspansjon, avslutter Teige.

Mer om Westing

Westing AS har hovedkontor i Fosnavåg og avdelingskontor i Harstad. Selskapet ble etablert i 1982 og er lokalisert med lager og hovedkontor på Eggesbønes i Herøy kommune. I 2016 opprettet også Westing avdelingskontor og lager i Harstad. De leverer kvalitetssikrede malingssystemer for skip og industri. Gjennom partneravtale med Akzo Nobel, er Westing eksklusiv representant for International® Marine maling i Norge. I løpet av de siste årene har Westing vokst seg til å bli deres største malingsdistributør i Europa. Gjennom dette samarbeidet leverer de skipsog industrimaling over hele verden, samt produkter for overflatebehandling. Westing er datterselskap av Kaston og tilhører Teige Gruppen.