Arrangøren av store sjømatmessen som går av stabelen på vårparten hvert år i Brussel, har publisert at de flytter messen til Barcelona fra og med 2021. Seafood Expo Global/Seafood Proceessing Global vil gå som normalt i Brussel neste år, men det blir også siste gang. Sjømatmessen regnes som verdens største, som neste år blir arrangert for 28. gang i Brussel.

Det er det amerikanske selskapet Diversified Communications som organiserer den store sjømatmessen. Det sier at flyttingen Til Fira de Barcelona, Grand Via venue i Spania, er en naturlig prosess i takt med utviklingen av arrangementet, som bare har blitt større og større for hvert år. Barcelona er en større by, med flere fasiliteter som blant annet hoteller og restauranter. Byen er også en internasjonal destinasjon med gode kommunikasjoner til resten av verden. Messen vil gå av stabelen 27.-29. april 2021.

Det er ikke første gang det arrangeres sjømatmesse i Barcelona. Her fra deler av den norske paviljongen i 2012.

Fira de Barcelona har rundt 150 store arrangement hvert år, og dette er det største messeområdet i Europa med mer enn 200.000 kvadratmeter gulvareal fordelt på i alt åtte store haller. Det kan nevnes at messen i Brussel hadde mer enn 29.000 besøkende i 2018, og at rundt 2.000 selskaper deltok med egne stands. Bortsett fra flyttingen av by blir det meste som før. Alle utstillere som har vært faste deltakere på messen i Brussel, har prioritet når det gjelder areal i Barcelona. Det gjelder også den norske paviljongen, som trolig får like god plassering som på messen i Brussel.