DEL

I år har Sjømatrådet gått sammen med en rekke fiskebåtredere for å arrangere 17.mai-fester rundt om Storbritannia. På menyen står fish and chips – med norsk torsk.


( 22.04.2014 )

16 tonn torsk skal bli 40 000 fish and chip måltider. Disse selges til den historiske prisen 99 pence.

 

Restaurantene som deltar i kampanjen får gratis torsk, men prisen  på 99 pence dekker fortsatt ikke alle kostnader. Til gjengjeld regner Jack-Robert Møller, fiskeriutsending i Storbritannia, med at oppmerksomheten og reklameverdien blir enorm. Markedsføringsinitiativet er satt i stand av Sjømatrådet og en rekke fiksebåtredere, og skaper blest rundt norsk torsk i tilknytning til grunnlovsjubileet.

 

– Dette blir stort i Storbritannia! Vi regner med at denne kampanjen vil skape masse omtale, få masse oppmerksomhet og at det vil bli lange køer foran utsalgene, sier en entusiastisk fiskeriutsending.

 

Fish and chips er en tradisjonsrik rett for innbyggerne i Storbritannia. De senere årene har det vært en debatt i Storbritannia om hvorvidt deres egne torskefiskerier er bærekraftige, og Sjømatrådet har derfor jobbet målrettet med å fortelle at Norge er hjemsted for verdens største og best forvaltede torskebestand.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.