Domstein legger ned filetproduksjonen i Måløy, og 86 fabrikkansatte mister jobber sin. Det kommer frem av en børsmelding som ble sendt ut mandag formiddag.


( 30.01.2012 )

[raw]

– Produksjon av hvitfiskfilet har gått med underskudd i flere år, og styret ser ikke muligheter for å oppnå lønnsomhet, heter det i meldingen.

 

Danske A. Espersen A/S overtar produksjonen av torskefilet, og flytter denne til sine fabrikker i Litauen og Polen. Styret i Domstein har også inngått en intensjonsavtale med Brødrene Larsen Eftf. i Bremanger om å overføre produksjonen av seifilet til Larsens bedrift i Kalvåg. Andre deler av produksjonen flyttes til Domstein fabrikk i Kungshamn i Sverige.

En av Domstein sine foredlingsanlegg i Måløy.

I  forrige uke uttalte konsernsjef Rolf Domstein til Fiskeribladet Fiskaren at han ikke kunne garantere at Domstein ville drive filetproduksjonen i Måløy neste år. Markedet og volumet i Norge er ikke stort nok til å utnytte fabrikken i Måløy godt nok, sa Domstein til Fiskeribladet Fiskaren.

 

Tiltakene forventes å gi Domstein-konsernet en årlig positiv resultateffekt på 5,9 millioner kroner. I tillegg vil det i 2012 bli en engangsgevinst på cirka 10 millioner kroner. De 86 medarbeiderne får nå oppsigelse med fratredelse tidligst 30. april. Fabrikken på Trollebø var en av Måløys største private arbeidsplasser. Ved åpningen for 19 år siden var fabrikken den mest moderne i verden, melder Bergens Tidende.

[/raw]