DEL

Kystmagasinet 9.15: Årets China Fisheries & Seafood Expo (CFSE) i Qingdao i begynnelsen av november ble til syvende og sist omtalt som en vellykket messe av mange av verdens sjømataktører, også for de fleste av de 13 norske selskapene som deltok på den norske fellesstanden i hall E2.


( 16.12.2015 )

Messen hadde et besøkstall på vel 27.000 fra mer enn 100 land. Til sammenligning var antallet som var innom dørene i 2014 på rundt 25.000. Det deltok 1.400 sjømatselskaper fra 46 ulike land (1.000 av disse var kinesiske) i det nye, flotte messesenteret, som dette første året hadde et samlet utstillingsareal på 30.800 kvadratmeter. Her kunne du finne 20 nasjonale paviljonger fra ulike kanter av verden i tillegg til hundrevis av enkeltstående internasjonale utstillere. For arrangøren Sea Fare Group var årets messe samtidig en 20-års markering siden oppstart, den gang med bare 235 utstillere. Antall deltakende sjømatselskaper i 2014 var 1260, så messen vokser fortsatt.

IMG_2980

Ambassadør Svein O. Sæther fra den norske ambassaden i Beijing med følge gjestet messen i Qingdao og den norske paviljongen. Fra venstre Lin Li fra Innovasjon Norge, som har hatt ansvaret for den norske fellesstanden, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge, Inger Solberg, Knut Sørlie fra ambassaden i Beijing, ambassadør Svein O. Sæther og Jhug Guang Hu fra Innovasjon Norge.

Selv om alt var stort og flott på det nye messesenteret, og besøkstallet viste en økning fra i fjor, så var det likevel litt misnøye med både plassering og antall besøkende i hallen hvor den norske fellesstanden var plassert. Antall besøkende var ikke i nærheten av det man opplevde i fjor, spesielt ikke på messens første dag, mens det samtidig var stor trengsel av besøkende i andre haller. Men det tok seg opp utover dagen, og på de to etterfølgende messedagene var fellesstanden brukbart besøkt, men langt fra som i fjor.

Messe Qingdao

Langt mer misnøye fra det imidlertid fra jevne antallet av årets utstillere var det over avstanden fra Qingdao by til det nye messesenteret i Aoshan Bay. Da vi i fjor mottok en pressemelding om at neste års China Fisheries & Seafood Expo ville bli flyttet til et helt nytt messesenter, ca. 40 minutters kjøring fra sentrum av Qingdao, tenkte de fleste at dette var langt unna, men likevel i akseptabel avstand. Når virkeligheten viste seg å bli en helt annen, med minst 2,5 timer i shuttlebuss hver vei fra eksempelvis Shangri-La Hotel i sentrum av Qingdao, så ble dette i overkant for mange, og gjorde årets messedeltakelse svært slitsom.

Les mer om messen, den norske deltakelsen i en større reportasje i årets siste utgave av Kystmagasinet, utgave 9. Du kan bestille abonnement og få tilgang til både digital- og papirutgave av magasinet ved å følge denne linken: http://kystmagasinet.no/abonner/

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.