Honing med kuler i stedet for tradisjonelle rundslipere kan nå også gjøres på større motorer på større skip. Kulehoneren, eller Flexhoneren (varemerket), er et spesialdesignet slipeverktøy med et unikt utseende bestående av små slipekuler festet til fleksible fibre.


( 05.03.2008 )


[raw]

Verktøyets evne til jevn og fin utboring og polering av sylinderveggen har også vist seg å være bedre enn ved vanlig sylinderhoning. Det er Brush Research Manufacturing som står for utviklingen av dette redskapet som kan håndtere sylindere på over 1000 mm i diameter. Særlig for container skip, som taper store summer ved stilleligge i forbindelse med maskinproblemer, vil Flexhoneren kunne redusere dødtiden og dermed kostnadene betraktelig.

Sammenlignet med trykkluftopererte hullslipere (honere), som må rigges til med støttebraketter på motorblokken, er Flexhoneren nemlig både mer effektiv og betydelig rimeligere å bruke. Ikke bare er den raskere å sette opp, den er også mye raskere i bruk takket være kulesystemets evne til selvsentrering og selvsporing. En annen fordel er at det avsluttende finish-arbeidet, med fjerning av grader og kutt inne i sylinderen, blir mindre pga av den jevnere overflaten som Flexhoneren lager. For mer informasjon, se www.brushresearch.com eller kontakt Brush Research Manufacturing Co. Inc., 4642 East Floral Drive, Los Angeles, CA 90022, tel (323) 261-2193 eller E-post: [email protected].

[/raw]